Categories: Primăria Timişoara

Mesaj pentru Robu din Germania: Faceti metrou si lumea o sa va tina minte drept unul dintre cei mai mari primari!

Un timișorean stabilit în Leipzig îi oferă gratuit primarului Timișoarei sfaturi despre… metrou. Omul i-a trimis edilului o scrisoare în care îl laudă pentru ideea de a muta liniile de tren în subteran și spune că, în orașul în care locuiește, unde a fost deschisă recent o linie de metrou, lumea este mai mult decât încântată.

Într-un cor de critici aduse viitorului metrou pe care îl dorește primarul Nicolae Robu, există și o voce care îi dă dreptate edilului. E adevărat că vine de departe, din fosta Germanie democrată, dar acesta este nu este motiv ca Robu să nu se simtă mândru. Sorin Giura i-a trimis o scrisoare în care îl laudă pentru ideea de care a râs jumătate de țară și a fost motiv de ironie în ultima ședință de guvern. „Vreau să vă confirm că ideea cu metroul este excelentă și să nu o abandonați sub nici o formă. Leipzigul este un oraș cam de mărimea Timișoarei și de anul trecut s-a dat drumul la metrou. Și aici au fost mulți care au criticat, dar de când s-a dat drumul nu mai zice nimeni nimic și toată lumea e foarte mulțumită. A și devenit deja o mândrie pentru oraș. Nimeni nu și-ar mai putea închipui orașul fără City Tunnel (….) să nu vă faceți nici o grijă că ideile dumneavoastră sunt mai mult decât corecte și lumea o să vă țină minte ca unul din cei mai mari primari pe care i-a avut Timișoara. Pentru orice lămurire sau ajutor puteți cu plăcere să mă contactați”, a scris bărbatul. Robu s-a declarat încântat de epistola venită din Germania, pe care o vede drept un semn de normalitate. „La noi atât de limitați sunt unii, încât li se pare că o astfel de idee este ceva fantasmagoric. Eu am explicat oricum care e concepția mea și că nu vorbim despre o rețea de metrou, nu mai reiau”, a spus primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago