Categories: Politicieni

Orza: Nu Robu e de vina pentru felul in care arata Piata Libertatii

Consilierul local independent Adrian Orza nu e prea încântat de modul în care se conturează Piața Libertății, dar spune că nu primarul Nicolae Robu este de vină pentru lipsa vegetației. Orza crede că degetul ar trebui îndreptat către cei care au întocmit proiectul și l-au depus fără să ia în calcul problema spațiului verde.

Consilierul local independent, fost țărănist, Adrian Orza i-a luat miercuri apărarea primarului Nicolae Robu, în problema Pieței Libertății. Din cauza lipsei vegetației, acest spațiu a devenit un subiect sensibil atât pentru aleșii locali, cât și pentru cetățeni. Orza speră ca situația să fie rezolvată cu un mobilier stradal adecvat. „Eu nu sunt de acord cu piețele minerale, adică fără vegetație la sol și poate cu arbori. Dacă tot am vorbit de fair-play, trebuie să admit că nu primarul Robu trebuie să primească toate criticile, pentru că el nu are legătură cu acest proiect. Problema de fond a fost faptul că așa s-a depus proiectul. Foarte multă lume, și pe bună dreptate, este nemulțumită, pentru că s-a obișnuit cu forma inițială. Repet, sunt un fan al vegetației, dar aici sunt gusturi și gusturi, fie că e vorba de primari sau de simplu cetățeni. Totuși, ea poare fi corectată cu un mobilier stradal bine pus la punct. Primăria a avut discuții cu cei de la Dezvoltare și, pe presiunea legată de finanțare, s-a acceptat forma de piață minerală. Direcția de Mediu nu a fost de acord cu felul în care arată acum”, spune fostul viceprimar. De altfel, proiectul pentru reabilitarea zonei Cetate a fost depus și a câștigat finanțarea în timpul ultimului mandat al primarului Gheorghe Ciuhandu, secondat, la vremea respectivă, de Adrian Orza.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

6 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

6 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

7 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

10 ore ago