Categories: Invatamant

Simulare la Evaluarea Nationala: cat de pregatiti sunt elevii dintr-a opta? Anul trecut a fost catastrofal

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a, care, în perioada 23-25 februarie, susțin o simulare a examenului de Evaluare Naţională. Este vorba de o testare înainte de examenul propriu-zis, programat pentru 22-30 iunie. În Timiș, aceasta va oferi și primele rezultate ale programului de meditații gratuite oferite prin intermediul ISJ.

Simularea se „dă” la limba şi literatura română, limba maternă şi matematică. Rezultatele de la aceste teste vor fi analizate apoi în fiecare școală, în discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral. Simularea de anul trecut a avut rezultate foarte proaste: doar 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste cinci și doar o treime din cei care au dat examenul au luat notă de trecere la matematică! În Timiș, doar 45% dintre cei care au dat testul au luat medie de trecere. Numai 27% din elevii timișeni au luat cel puțin 5 la matematică și aproape 65% au obținut notă de trecere la limba română.

Pentru a spăla rușinea de la evaluarea națională și de la bacalaureat, unde Timișul e codaș de mai mulți ani, Inspectoratul Școlar a pornit un amplu proiect de meditații gratuite de care beneficiază nu mai puțin de 6.000 de copii. Acestea se adresează elevilor de clasa a VIII-a, a IX-a și a X-a, respectiv celor de clasa a XII-a. Simularea de la Evaluarea Națională va oferi și primele rezultate ale acestui program de pregătire. Examenul de Evaluare Naţională va începe în 22 iunie, cu proba scrisă de Limba şi Literatura Română, urmată de cea din 23 iunie, la Limba şi literatura maternă, şi, în 24 iunie, la Matematică. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie, respectiv 30 iunie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

2 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago