Spitalul CFR n-a ajuns inca la Consiliul Judetean Timis, care-l asteapta de jumatate de an

Consilierii județeni s-au certat o oră, în toamna trecută, pe tema preluării de către CJ Timiș a Spitalului CFR. Proiectul a trecut, dar spitalul a rămas la… Ministerul Transporturilor. Nici măcar nu se știe când se va face acest transfer, însă reprezentanții CJ susțin că, de îndată ce se va petrece, vor începe să facă investiții.

În septembrie 2014 președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a plecat la București ca să pregătească terenul pentru transferarea Spitalului CFR către instituția pe care o conduce. Bojin se declara mulțumit de rezultatul întâlnirii, iar în aceeași lună, în plenul consiliului, pe ordinea de zi a apărut proiectul pentru aprobarea transferului. Consilierii s-au contrat o oră pe acest subiect și, după ce i-a lăsat pe liberali și pe PSD-iști să se certe, Bojin a supus la vot proiectul, știind că social-democrații aveau majoritate. Se pare însă că tot scandalul a fost degeaba. Cu aproape jumătate de an mai târziu, Consiliul Județean Timiș tot nu a primit Spitalul CFR. Lucrurile s-au blocat la Ministerul Transporturilor. „Noi am făcut toate demersurile pe care le puteam face, pentru a prelua clădirile care sunt acolo și a veni în sprijinul actului medical. Deocamdată, din punct de vedere al Ministerului Transporturilor, administratorul de drept, nu am primit OK-ul pentru mutarea acestui spital la Consiliul Județean Timiș”, ne-a declarat vicepreședintele CJ, Călin Dobra. Acesta spune că, în momentul în care se va face transferul, CJ Timiș va începe să investească în modernizarea spitalului. „La Spitalul CFR sunt foarte mulți specialiști buni, care au nevoie în primul rând de îmbunătățirea spațiilor medicale de acolo. Aceasta va fi prioritatea noastră, să acordăm sprijin financiar actului medical din cadrul Spitalului CFR”, a mai spus Dobra.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago