Categories: Primăria Timişoara

Alte strazi cu nume noi la Timisoara, in Balcescu, Torontalului si Aradului

Șapte străzi și două intrări din Timișoara vor primi, pentru prima dată, denumiri cu care vor fi trecute în nomenclator, iar o stradă și alte cinci tronsoane de străzi își vor schimba numele. Un proiect referitor la aceste modificări va fi pe ordinea de zi a viitorului plen al CL.

Astfel, în zona Bălcescu, strada Izvorului, perpendiculară pe strada Ghirlandei şi paralelă cu strada 1 Decembrie, va deveni strada Wilhelm Mühle. Modificarea a fost solicitată de un timișorean prin intermediul… Monitorului Primăriei. De asemenea, tronsonul de ramificaţie al străzii Albăstrelelor, din zona Plopi, situat între imobilul de la nr. 95 de pe str. Albăstrelelor şi str. Mărghitaş, va deveni strada Oscar Szuhanek. Acesta este un pictor român din Banat, unul dintre fondatorii Filialei Timişoara a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara post – mortem. Tronsonul de ramificaţie al Căii Dorobanților din zona Calea Dorobanților – Calea Ghirodei, care face legătura între Calea Dorobanţilor şi Strada Mătăsarilor, în dreptul Căii Ghirodei, va deveni strada Horia Rusu. Comisia Judeţeană de denumiri a respins însă această denumire, cu precizarea „se amână cu menţiunea de a se propune o altă denumire în concordanţă cu specificul străzilor din zonă”, însă avizul este doar consultativ.

Strada Carei se va „sparge” în trei, dacă aleșii locali vor fi de acord. Astfel, tronsonul de ramificaţie al străzii Carei, din zona Calea Aradului, perpendicular pe tronsonul principal al străzii Carei la nord de imobilul situat pe str. Carei nr. 18, paralel cu strada ANS, își va schimba denumirea în strada Blaj. Tronsonul de ramificaţie al străzii Carei, din zona Calea Aradului, situat între Calea Aradului şi tronsonul principal al străzii Carei, va deveni strada Sighet. O altă modificare de denumire se va produce pe tronsonul de ramificaţie al Căii Urseni care începe de la intersecţia Căii Urseni cu str. Gavril Musicescu şi se continuă spre sud-vest, pe lângă Uzina de Apă, înspre str. Dr. Louis Ţurcanu. Acesta va deveni strada Vasile Zbegan. Inițial s-a propus denumirea de „strada Szeged”, însă aceasta a fost respinsă de Comisia Judeţeană privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, urmând să fie folosită în partea de vest a orașului.

Strada nouă din zona Calea Buziașului – Calea Stan Vidrighin, situată în prelungirea străzii Prof. Dr. Aurel Păunescu – Podeanu, între Calea Stan Vidrighin şi str. Torac, se va numi, conform proiectului, strada Henri Coursaget. Intrarea nouă din zona str. Gavril Musicescu – strada Mureș, perpendiculară pe strada Gavril Musicescu, între imobilul situat la nr. 105-107A şi strada Oedip, va deveni Intrarea Paul Neagu. Intrarea nouă din zona Calea Martirilor 1989 – str. Gavril Musicescu, perpendiculară pe strada Gospodarilor va purta numele de Intrarea Elisabeta Rizea. Alte modificări se vor produce în Calea Torontalului – stația CFR Ronaț Triaj: strada paralelă cu strada Corneliu Ursu se va numi strada Graz, strada perpendiculară pe strada Graz se va numi strada Mulhouse, strada perpendiculară pe strada Graz, situată la nord-vest de strada Mulhouse, se va numi strada Gera, iar strada perpendiculară pe strada Graz, situată între strada Graz, va purta numele de strada Treviso. O altă stradă va apărea și în zona Rudolf Walter – str. Ion Cristoreanu, tronsonul situat între str. Rudolf Walter si str. Efta Botoca, se va numi strada Franz Ferch.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago