Alte strazi cu nume noi la Timisoara, in Balcescu, Torontalului si Aradului

Șapte străzi și două intrări din Timișoara vor primi, pentru prima dată, denumiri cu care vor fi trecute în nomenclator, iar o stradă și alte cinci tronsoane de străzi își vor schimba numele. Un proiect referitor la aceste modificări va fi pe ordinea de zi a viitorului plen al CL.

asfaltare

Astfel, în zona Bălcescu, strada Izvorului, perpendiculară pe strada Ghirlandei şi paralelă cu strada 1 Decembrie, va deveni strada Wilhelm Mühle. Modificarea a fost solicitată de un timișorean prin intermediul… Monitorului Primăriei. De asemenea, tronsonul de ramificaţie al străzii Albăstrelelor, din zona Plopi, situat între imobilul de la nr. 95 de pe str. Albăstrelelor şi str. Mărghitaş, va deveni strada Oscar Szuhanek. Acesta este un pictor român din Banat, unul dintre fondatorii Filialei Timişoara a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara post – mortem. Tronsonul de ramificaţie al Căii Dorobanților din zona Calea Dorobanților – Calea Ghirodei, care face legătura între Calea Dorobanţilor şi Strada Mătăsarilor, în dreptul Căii Ghirodei, va deveni strada Horia Rusu. Comisia Judeţeană de denumiri a respins însă această denumire, cu precizarea „se amână cu menţiunea de a se propune o altă denumire în concordanţă cu specificul străzilor din zonă”, însă avizul este doar consultativ.

Strada Carei se va „sparge” în trei, dacă aleșii locali vor fi de acord. Astfel, tronsonul de ramificaţie al străzii Carei, din zona Calea Aradului, perpendicular pe tronsonul principal al străzii Carei la nord de imobilul situat pe str. Carei nr. 18, paralel cu strada ANS, își va schimba denumirea în strada Blaj. Tronsonul de ramificaţie al străzii Carei, din zona Calea Aradului, situat între Calea Aradului şi tronsonul principal al străzii Carei, va deveni strada Sighet. O altă modificare de denumire se va produce pe tronsonul de ramificaţie al Căii Urseni care începe de la intersecţia Căii Urseni cu str. Gavril Musicescu şi se continuă spre sud-vest, pe lângă Uzina de Apă, înspre str. Dr. Louis Ţurcanu. Acesta va deveni strada Vasile Zbegan. Inițial s-a propus denumirea de „strada Szeged”, însă aceasta a fost respinsă de Comisia Judeţeană privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, urmând să fie folosită în partea de vest a orașului.

Strada nouă din zona Calea Buziașului – Calea Stan Vidrighin, situată în prelungirea străzii Prof. Dr. Aurel Păunescu – Podeanu, între Calea Stan Vidrighin şi str. Torac, se va numi, conform proiectului, strada Henri Coursaget. Intrarea nouă din zona str. Gavril Musicescu – strada Mureș, perpendiculară pe strada Gavril Musicescu, între imobilul situat la nr. 105-107A şi strada Oedip, va deveni Intrarea Paul Neagu. Intrarea nouă din zona Calea Martirilor 1989 – str. Gavril Musicescu, perpendiculară pe strada Gospodarilor va purta numele de Intrarea Elisabeta Rizea. Alte modificări se vor produce în Calea Torontalului – stația CFR Ronaț Triaj: strada paralelă cu strada Corneliu Ursu se va numi strada Graz, strada perpendiculară pe strada Graz se va numi strada Mulhouse, strada perpendiculară pe strada Graz, situată la nord-vest de strada Mulhouse, se va numi strada Gera, iar strada perpendiculară pe strada Graz, situată între strada Graz, va purta numele de strada Treviso. O altă stradă va apărea și în zona Rudolf Walter – str. Ion Cristoreanu, tronsonul situat între str. Rudolf Walter si str. Efta Botoca, se va numi strada Franz Ferch.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (aprilie 24th, 2015 at 17:15 )

Horia Mircea Rusu (n. 18 septembrie 1952, Timișoara – d. 29 ianuarie 2001, Sibiu) a fost un politician român, deputat de Timiș dîntre 1990-1996, ales din partea PNL respectiv PNL-AT. Din 1998 a devenit vicepreședinte al PNL, iar la alegeri legislative în România, 2000 a fost ales deputat de Sibiu. În 2001 și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, dar a murit într-un accident rutier cu câteva zile înainte de congresul partidului. Un congres nenorocit.
Măhăleanţul Vasile Zbegan a ajuns director în 1931 la Intreprinderea de alimentare cu apa si canalizare, luandu-i locul lui Stan Vidrighin, fost primar al orasului.
Prof. Dr. Aurel Păunescu – Podeanu – un mare medic care a contribuit la dezvoltarea Medicinei Interne din UMF Timişoara.
Henri Coursaget -om de cultură francez, cetăţean de onoare al Timişoarei, pe motiv de promovare a urbei de pe Bega în în Agenda UNESCO.
Paul Neagu (n. 22 februarie 1938, București – d. 16 iunie 2004, Londra) artist plastic regăţean, pictor, desenator, grafician, sculptor, poet, profesor de arta român – englez, înmormântat la Timişoara.
Elisabeta Rizea – eroină argeşeană a luptei anticomuniste din România.
Franz Ferch -pictor şi grafician şvab din Banatul sârbesc (zona Becicherecul Mare)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai după un meci nerecomandat cardiacilor. A fost 3-6, 6-3, 7-6 cu tânăra Elena Rybakina, jucătoare ce reprezintă Kazahstanul, o nouă stea a tenisului mondial, cu 19 victorii în ultimele 22 de partide disputate. Simona nu a început bine jocul, părând neconectată la importanța partidei. Adversara a profitat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai după un meci nerecomandat cardiacilor. A fost 3-6, 6-3, 7-6 cu tânăra Elena Rybakina, jucătoare ce reprezintă Kazahstanul, o nouă stea a tenisului mondial, cu 19 victorii în ultimele 22 de partide disputate. Simona nu a început bine jocul, părând neconectată la importanța partidei. Adversara a profitat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică
Semne bune „primăvara” are! Aflată în mare nevoie de puncte, Ripensia a defilat în partida cu Metaloglobus reușind o victorie importantă. A fost 3-0 pentru echipa pregătită de Alex Pelici, rezultatul fiind stabilit îndă de la pauză, după probabil cea mai bună repriză a bănățenilor din acest sezon. După o perioadă de pregătire cu destule...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Excelentă prestație a Ripensiei și trei puncte mari din meciul cu Metaloglobus
Top