Pista de biciclete spre Serbia va fi inaugurata oficial! Se lucreaza la… astuparea gropilor / FOTO

Deja faimoasa pistă de biciclete care leagă România de Serbia va fi, în sfârșit, deschisă oficial. Se va întâmpla pe 25 martie, printr-un concurs de… biciclete între locuitorii din Sînmihaiu Român și partenerii de proiect. Între timp, pista a fost deja reparată, după ce pe traseu au apărut gropi și fisuri.

Pista de biciclete are 37 de kilometri, începe de la Podul Modoș și „curge” de-a lungul Begăi, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la granița cu Serbia. Ea a fost realizată de Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Oficial, lucrările au început mai 2014 și au costat 2,3 milioane de euro. „În cadrul proiectului s-au executat 37 km de pistă pe coronamentul digului Begăi, pe o lățime de doi metri. Au fost montate opt refugii laterale pentru bicicliști, dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei, și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis”, spune Magdalena Madăr, responsabilul de proiect de la ABAB. Oficial, pista de cicloturism va fi inaugurată printr-un concurs de biciclete organizat în 25 martie, în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. De la ora 12, aici va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice din zonă și un concurs de „slow-bike” între locuitorii din Sînmihaiu Român și partenerii de proiect, pe trei categorii de vârstă: adolescenți, adulți și seniori. Lucrările la pistă au fost execute de o firmă din județul Argeș.

Traseul este finalizat de ceva vreme și a fost testat deja de mai mulți bicicliști, care au remarcat, în unanimitate, calitatea extrem de proastă a asfaltului în unele locuri, dar și faptul că unii șoferi au urcat cu tupeu cu mașinile pe pistă, deși accesul este interzis. Unul dintre bicicliștii care au mers de mai multe ori pe traseu a notat, pe Forumul RATT, că, în ultima săptămână, „muncitorii au început să repare pista între Uivar și Sînmihaiu Român. Reparat în adevăratul sens al cuvântului, nu doar acoperite fisurile cu pietriș și nisip (…) Au spălat porțiunea dintre Sînmihaiu Român și frontieră. Nu mai sunt chiar așa multe pietre pe pistă. Între Sînmihaiu Român și Uivar erau muncitori care tăiau iarba și reparau fisurile și gropile. Mai am văzut și numeroase camionete care se plimbau pe pistă. Dacă mai apar fisuri știm pe cine să dăm vina. Pe porțiunea dintre Uvar și Otelec mai sunt câteva gropi, dar sper să le repare și pe acelea”. Șoferii care intră cu mașinile riscă amenzi de până la 7.000 de lei, dar mai trebuie să-i și vadă cineva care să poată să-i ardă la buzunare… (sursa foto: www.ratt.ro/forum)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

39 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago