Categories: Politicieni

PNL cere demisia ministrului de Finante, Darius Valcov

Copreședintele PNL Alina Gorghiu îi cere demisia ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov. Liderul liberal spune arat că un personaj suspectat de fapte de corupție nu poate să ocupe o asemenea funcție de conducere. Gorghiu l-a mustrat și pe Victor Ponta, pentru că încearcă să-l apere pe Vâlcov.

Alina Gorghiu a spus, sâmbătă, la Timișoara că Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor ar trebui să părăsească funcția pe care o are în guvern. Copreședintele PNL a declarat că respectă prezumția de nevinovăție, dar simplu fapt că Vâlcov este suspectat afectează imaginea României.„Din perspectiva juristului, evident că respect prezumția de nevinovăție, dar, în același timp cred, ca cetățean al României, că ar trebui să ținem foarte mult la prezumția de competență și la prezumția de credibilitate pe care membrul fiecărui cabinet ar trebui să o aibă. Finanțele țării nu pot să fie gestionate de o persoană care a suspectat pentru desăvârșirea faptelor de corupție, repet, chiar dacă se bucură de prezumția de nevinovăție. (…) Cred că nu ne putem permite un asemenea deficit de credibilitate (…) Din păcate un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuție negativă la imaginea și credibilitatea României”, a spus Gorghiu. De asemenea, copreședintele PNL este nemulțumit și atitudinea premierului Victor Ponta, care nu a luat nicio măsură împotriva lui Vâlcov, ba mai mult îi ia apărarea pe rețelele de socializare. „Îmi pare rău că Victor Ponta nu vede elefantul din propria sufragerie și da, îi cer demisia lui Vâlcov. Nu pentru că eu consider că e vinovat, asta doar justiția va stabili, ci pentru faptul că este anormal ca într-un stat care se respectă să ai un ministru care este suspectat de fapte de corupție la Ministerul Finanțelor. (…) Premierul Ponta declara, în decembrie anul trecut, că atât el, cât și miniștrii care fac parte din guvern și care vor fi urmăriți penal se vor retrage. Astăzi, când ar trebui să-l demită sau să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă și penibilă de la subiect”, a mai spus Alina Gorghiu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

25 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago