Categories: Sănătate

Zece sfaturi utile: cum ne ingrijim pielea la 40 de ani

Pielea este un organ complex, influențat de o serie de factori interni și externi. În apropierea vârstei de 40 de ani încep să apară primele semne ale îmbătrânirii: ridurile fine și petele pigmentare. Pielea începe să-și piardă elasticitatea, iar procesul de regenerare este mai lentă. Îmbătrânirea nu poate fi oprită, dar, cu puțină grijă și cu procedee nu foarte complicate, ea poate fi încetinită.

Campania de informare și creștere a respectului de sine a femeilor, denumită „Frumusețea la 40 de ani”, își propune să ofere sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Totul, prin intermediul a 12 femei implicate în mass-media, cu vârste între 35 și 47 de ani. Prima dintre ele este Daniela Kammrath, de la 121.ro și fashionandbeauty.ro. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să preveniți îmbătrânirea prematură a pielii.

Păstrați-vă tenul curat și fără sebum. Este primul pas în ritualul de îngrijire, fiind urmat de tonifiere și hidratare. Trebuie însă evitată spălarea agresivă si exfolierea excesivă, care pot duce la eritem, iritatii locale și pete pigmentare.

Hidratați-vă tenul și corpul, folosind creme cu proprietăți anti-îmbătrânire pe bază de retinol, alfa si betahidroxiacizi, vitamina C, coenzima Q10.

Folosiți o cremă pentru conturul ochilor! Pielea din jurul ochilor este delicată, fiind primul loc unde apar ridurile. O cremă de ochi bine aleasă poate ameliora vizibil ridurile.

Adoptați un stil de viață sănătos, printr-o dietă echilibrată, bogată în citrice, struguri negri, coacăze, afine, rodii, avocado, somon.

Odihniți-vă suficient. Somnul de frumusețe, de șapte-opt ore, nu e doar o vorbă în vânt.

Evitați să stați prea mult la soare și folosiți creme cu factor de protecție pe tot parcursul anului. Alături de trecerea timpului, cel mai important rol în procesul de îmbătrânire a pielii îl joacă expunerea la soare, care duce la degradarea colagenului care asigură suplețea pielii și încetinirea proceselor regenerative și pigmentare.

Exfoliați periodic pielea, prin gomaj și peelinguri, inclusiv prin chimice, pentru a scăpa de celulele moarte.

Folosiți cosmetice naturale, pe bază de fructe, miere și tărâțe, care hidratează și hrănesc tenul. Măștile se folosesc o dată sau de două ori pe săptămână.

Faceți periodic, cam o dată la trei săptămâni, tratamente cosmetice și masaje faciale. Combinate cu aplicarea unei creme hidratante pe tenul demachiat și tonifiat în prealabil, acestea stimulează circulația sângelui și dau tenului o culoare frumoasă, întăresc mușchii feței și îndepartează toxinele și impuritățile.

Împrospătarea tenului și corectarea unor semne ale îmbătrânirii se pot realiza și prin diverse proceduri estetice, incluzând peelinguri, acid hialuronic, injectări cu botox, dermabraziune. Aceste proceduri, făcute fără excese, pot ajuta la menținerea tinereții pielii.

Campania este organizată de Russenart Communications, în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

3 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

56 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago