Pielea este un organ complex, influențat de o serie de factori interni și externi. În apropierea vârstei de 40 de ani încep să apară primele semne ale îmbătrânirii: ridurile fine și petele pigmentare. Pielea începe să-și piardă elasticitatea, iar procesul de regenerare este mai lentă. Îmbătrânirea nu poate fi oprită, dar, cu puțină grijă și cu procedee nu foarte complicate, ea poate fi încetinită.
Campania de informare și creștere a respectului de sine a femeilor, denumită „Frumusețea la 40 de ani”, își propune să ofere sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Totul, prin intermediul a 12 femei implicate în mass-media, cu vârste între 35 și 47 de ani. Prima dintre ele este Daniela Kammrath, de la 121.ro și fashionandbeauty.ro. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să preveniți îmbătrânirea prematură a pielii.
Păstrați-vă tenul curat și fără sebum. Este primul pas în ritualul de îngrijire, fiind urmat de tonifiere și hidratare. Trebuie însă evitată spălarea agresivă si exfolierea excesivă, care pot duce la eritem, iritatii locale și pete pigmentare.
Hidratați-vă tenul și corpul, folosind creme cu proprietăți anti-îmbătrânire pe bază de retinol, alfa si betahidroxiacizi, vitamina C, coenzima Q10.
Folosiți o cremă pentru conturul ochilor! Pielea din jurul ochilor este delicată, fiind primul loc unde apar ridurile. O cremă de ochi bine aleasă poate ameliora vizibil ridurile.
Adoptați un stil de viață sănătos, printr-o dietă echilibrată, bogată în citrice, struguri negri, coacăze, afine, rodii, avocado, somon.
Odihniți-vă suficient. Somnul de frumusețe, de șapte-opt ore, nu e doar o vorbă în vânt.
Evitați să stați prea mult la soare și folosiți creme cu factor de protecție pe tot parcursul anului. Alături de trecerea timpului, cel mai important rol în procesul de îmbătrânire a pielii îl joacă expunerea la soare, care duce la degradarea colagenului care asigură suplețea pielii și încetinirea proceselor regenerative și pigmentare.
Exfoliați periodic pielea, prin gomaj și peelinguri, inclusiv prin chimice, pentru a scăpa de celulele moarte.
Folosiți cosmetice naturale, pe bază de fructe, miere și tărâțe, care hidratează și hrănesc tenul. Măștile se folosesc o dată sau de două ori pe săptămână.
Faceți periodic, cam o dată la trei săptămâni, tratamente cosmetice și masaje faciale. Combinate cu aplicarea unei creme hidratante pe tenul demachiat și tonifiat în prealabil, acestea stimulează circulația sângelui și dau tenului o culoare frumoasă, întăresc mușchii feței și îndepartează toxinele și impuritățile.
Împrospătarea tenului și corectarea unor semne ale îmbătrânirii se pot realiza și prin diverse proceduri estetice, incluzând peelinguri, acid hialuronic, injectări cu botox, dermabraziune. Aceste proceduri, făcute fără excese, pot ajuta la menținerea tinereții pielii.
Campania este organizată de Russenart Communications, în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…