Asfaltarea de un milion de euro din Ciarda Rosie va fi gata in 40 de zile de la o data care nu se stie! / FOTO

Opt stâlpi de electricitate care ar fi trebuit să fie mutați de mai multe luni și un termen incert pe finalizare a unor lucrări care costă aproape un milion de euro. Este vorba despre asfaltarea mai multor străzi din zona Ciarda Roșie, care ar fi trebuit terminată până în noiembrie 2014 și nu e gata nici acum.

Pe 6 februarie 2104, primăria anunța predarea amplasamentului pentru amenajarea zona str. Petuniei – str. Magnoliei. Era vorba de 1.620 metri de stradă, pentru a căror asfaltare PMT urma să plătească peste 4,3 milioane de lei către firma Bau Center Vest, patronată de omul de afaceri Georgică Cornu. Lucrările de pe străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor şi la intersecţia str. Magnoliei – Calea Buziașului ar fi trebuit finalizate pe 12 noiembrie 2014. Proprietarii celor câteva zeci de case din zonă s-au bucurat inițial când au auzit că începe asfaltarea și scapă de praf și de noroi. Bucuria a fost însă de scurtă durată, pentru că lucrările au pornit cu stângul de la bun început, cu aproximativ o lună întârziere.

Peste vară s-a lucrat și nu prea, constructorii devenind agitați abia în noiembrie, când primarul Nicolae Robu anunța că termenul inițial nu va fi prelungit cu mai mult de trei săptămâni. Între timp, zona ajunsese să arate mai rău decât înainte, pentru că fuseseră scoase dalele existente și totul se transformase, la venirea iernii, într-o imensă mlaștină. „Se desfăşoară lucrări de aşternere a stratului de balast şi piatră. Pentru lucrările din sensul giratoriu, dar şi pentru execuţia lucrărilor conform proiectului pe str. Dafinului, este necesară relocarea a opt stâlpi de electricitate, lucrare pentru care s-au făcut demersurile necesare către societatea Enel, procedura fiind în derulare. Stâlpii nu încurcă derularea lucrărilor pe celelalte străzi cuprinse în proiect”, declara, în decembrie, Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.

Cât durează să muți opt stâlpi? Ei bine, nu se știe. Când se va termina, în sfârșit, asfaltarea celor șase străzi? Nici asta nu se știe. Termenul este ambiguu. Conform primăriei, Enel a început, în sfârșit, mutarea stâlpilor, dar fără o dată precisă la care va termina operațiunea. „După finalizarea acestor lucrări, în termen de 40 de zile (!! – n.r.), constructorul are obligaţia de a termina lucrările de amenajări stradale, inclusiv realizarea sensului giratoriu de la intersecţia str. Magnoliei – Calea Buziaşului”, spune acum Alina Pintilie. Ce i-a împiedicat însă pe muncitori să presteze pe celelalte străzi unde stâlpii „nu încurcau derularea lucrărilor” nu poate preciza nimeni. Pentru această lucrare care ar fi trebuit terminată în nouă luni, dar nu e gata nici în 13, firma lui Georgică Cornu va primi aproape un milion de euro.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago