Categories: Invatamant

Coada la Targul Liceelor! Elevii s-au inghesuit sa vada ofertele / FOTO

Mii de elevi de clasele a șaptea și a opta din județul Timiș au trecut miercuri pe la Târgul Liceelor. Tinerii au fost ofertați de unități de învățământ de toate felurile, fie că e vorba despre cele vocaționale, cu profil real sau cele umane.

Casa Tineretului a fost asaltată, miercuri, de elevi de gimnaziu. Tinerii au venit la eveniment pentru a afla toate informațiile necesare despre ofertele liceelor din Timiș. La târg s-au prezentat 41 de unități de învățământ care au încercat să-i convingă pe elevi să li se alăture din toamnă. Numărul celor care au venit la eveniment a fost foarte mare, organizatorii estimând că au avut peste 3.500 de vizitatori. Din cauza înghesuielii, tinerii au trebuit să-și aștepte rândul afara. Organizatorii au transmis însă că școlile gimnaziale au fost invitate la eveniment la ore fixe, astfel încât, după deschiderea oficială a târgului, să se evite îmbulzeala.

Simona Jugariu, directorul Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş și unul dintre organizatorii evenimentului, spune că la târg au fost invitați copii din toate școlile din județ. Tot ea a precizat că elevii au cel puțin patru sau cinci școli de care sunt interesați și despre care vor să primească mai multe informații. Pe parcursul acțiunii, care se află la cea de-a șaptea ediție, au fost puse la cale diferite momente artistice. De asemenea, elevii care au trecut pe la Târgul Liceelor au putut beneficia de consiliere în carieră sau să discute cu reprezentanții unor instituții precum ISU Timiș. Pentru a stabili care liceu s-a descurcat cel mai bine pe parcursul acțiunii, s-a organizat și un concurs. Elevii care vin la târg vor fi rugați să completeze chestionare și să răspundă la întrebări despre standul cel mai popular și despre informațiile pe care le-au primit. În funcție de rezultate se vor alege câștigătorii. Premiile vor ajunge la elevii din liceul învingător și constau în bilete la teatru, la muzeu, la meciuri de rugby sau chiar excursii și locuri la școli de vară. În următoarea perioadă va fi organizat încă un târg de acest tip, la Lugoj.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago