Cojocari a facut curat in sertare: a gasit un act in care Curtea de Conturi isi da OK-ul pentru asocierea PMT cu Marian Iancu!

Ca la noi la nimeni! După ce primăria a pierdut în instanță în fața Curții de Conturi, care stabilise că finanțarea lui Poli – varianta Marian Iancu este ilegală, a secretarul Ioan Cojocari a scos un iepuraș din joben! De ce acum și nu mai devreme nu se știe, dar un act emis de aceeași Curte de Conturi spune că asocierea cu firma „Elefantului” este legală!

Curtea de Conturi a considerat ilegale plățile făcute de Primăria Timișoara către societatea deținută de Marian Iancu, pe vremea când acesta patrona clubul de fotbal Poli. „Sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara&Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora”, preciza CC, care estima un prejudiciu, în acest caz, de 31,6 milioane de lei, acordați în ultimul mandat al de primar al lui Gheorghe Ciuhandu. Primăria a contestat raportul, dar Curtea de Apel a respins acțiunea, deși în instanță s-a prezentat, pentru a pleda cazul, însuși secretarul Ioan Cojocari.

Între timp, același Cojocari a scos, nu se știe de unde, un document care schimbă radical datele problemei. „Juriștii se ocupă de subiect. Suntem în posesia unui document de la Curtea de Conturi, care reprezintă un răspuns de la Direcția Juridică Națională a Curții de Conturi, în care se spune foarte clar că asocierea respectivă dintre Consiliul Local Timișoara și SD Politehnica 1921 Știința Timișoara&Invest SA este corectă. Formularea este ceva de genul «considerăm că asocierea nu este frauduloasă»”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Practic, conform acestuia, Curtea de Conturi a stabilit că totul este legal, pentru ca, niște ani mai târziu, aceeași instituție să spună taman pe dos. „Mi se pare că așa ceva nu e în regulă, cred că trebuie să se lucreze instituțional. Dacă o dată o instituție precum Curtea de Conturi stabilește un lucru, trebuie să fie consecventă cu ea însăși. Nu știu să vă spun ce vom face acum, se pare că există o modalitate. Juriștii studiază și pregătesc o anumită reacție”, mai spune edilul. Robu nu știe nici de unde a apărut, din senin, acest act și de ce abia acum. „Am înțeles că abia acum s-a intrat în posesia acestui act, este din 2010. Nu știu amănunte. Secretarul Ioan Cojocari mi l-a prezentat. Nu știu de unde”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago