Curtea de Apel a respins apelul primariei in cazul banilor pentru Poli!

Prezența în instanță a secretarului Ioan Cojocari n-a fost de folos Primăriei Timișoara. Curtea de Apel a respins, joi, apelul făcut de PMT, care a contestat decizia Curții de Conturi, care a decis că 31 de milioane de lei au ajuns ilegal în conturile SC Politehnica 1921 Știința Timișoara &Invest SA, patronată de Marian Iancu. UPDATE: Primarul Nicolae Robu crede că de vină pentru întreaga situație este legea ambiguă.


Curtea de Conturi a considerat ilegale plățile făcute de Primăria Timișoara către societatea deținută de Marian Iancu, pe vremea când acesta patrona clubul de fotbal Poli. „Sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara&Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora”, preciza CC, care estima un prejudiciu, în acest caz, de 31,6 milioane de lei, acordați în ultimul mandat al de primar al lui Gheorghe Ciuhandu. Primăria a contestat raportul, având termen pe 9 aprilie, la Curtea de Apel Timișoara. La acesta s-a prezentat în instanță însuși secretarul Ioan Cojocari. „Am reprezentat primăria la treaba cu Poli. Instanta a rămas în pronunțare. Am arătat că e totul legal, nu e niciun prejudiciu, nicio problema, acum asteptam sa se pronunte. La Curtea de Apel nu am fost deloc în instanță, probleme erau numai pe la judecătorie și tribunal (…) Să vedem ce se întâmplă, am depus 20 de pagini de concluzii scrise”, spunea Cojocari, după ce s-a prezentat în instanță. Joi însă, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul înaintat de primărie.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu încă nu știe care sunt pașii care trebuie urmați. „Nu pot să spun ce se va întâmpla mai departe. Hotărârile judecătorești sunt obligatorii pentru toată lumea, voi discuta cu juriștii, să vedem ce trebuie făcut în continuare. Presupun că trebuie să cerem societății comerciale Politehnica, a lui Marian Iancu, să returneze banii. În orice caz, regret că s-a ajuns aici, lucrurile s-au întâmplat în timpul precedentei administrații. Eu am convingerea că și primarul Gheorghe Ciuhandu, și consilierii locali au susținut finanțarea echipei Poli de atunci cu bună credință, având convingerea că nu fac nimic ilegal”, ne-a declarat edilul. Robu crede că nu se poate vorbi despre vinovății individuale. „Eu cred că vina este a legii ambigue. La acea vreme, din păcate, nimeni nu a făcut vreo sesizare de ilegalitate. Prefectura este reprezentantul guvernului în teritoriu, cu rolul de a sesiza ilegalitățile. Nicio hotărâre de CL nu a fost atacată, juriștii, pe de altă parte, tot de bună credință, sunt convins, au dat undă verde pentru finanțare. Drept urmare, nu putem vorbi de vinovății personale, dar, pe fondul interpretabilității legii, judecătorii au considerat într-un fel și cei care au avut responsabilități în administrație atunci au considerat în alt fel. Este regretabil că nici Curtea de Conturi, la controalele din acea perioadă, nu a sesizat că ar fi ceva ilegal, lucru care cred că i-a liniștit pe cei din administrație. Nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situație și sper nici să nu mă mai întâlnesc”, a mai spus primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago