Prezența în instanță a secretarului Ioan Cojocari n-a fost de folos Primăriei Timișoara. Curtea de Apel a respins, joi, apelul făcut de PMT, care a contestat decizia Curții de Conturi, care a decis că 31 de milioane de lei au ajuns ilegal în conturile SC Politehnica 1921 Știința Timișoara &Invest SA, patronată de Marian Iancu. UPDATE: Primarul Nicolae Robu crede că de vină pentru întreaga situație este legea ambiguă.
Curtea de Conturi a considerat ilegale plățile făcute de Primăria Timișoara către societatea deținută de Marian Iancu, pe vremea când acesta patrona clubul de fotbal Poli. „Sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara&Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora”, preciza CC, care estima un prejudiciu, în acest caz, de 31,6 milioane de lei, acordați în ultimul mandat al de primar al lui Gheorghe Ciuhandu. Primăria a contestat raportul, având termen pe 9 aprilie, la Curtea de Apel Timișoara. La acesta s-a prezentat în instanță însuși secretarul Ioan Cojocari. „Am reprezentat primăria la treaba cu Poli. Instanta a rămas în pronunțare. Am arătat că e totul legal, nu e niciun prejudiciu, nicio problema, acum asteptam sa se pronunte. La Curtea de Apel nu am fost deloc în instanță, probleme erau numai pe la judecătorie și tribunal (…) Să vedem ce se întâmplă, am depus 20 de pagini de concluzii scrise”, spunea Cojocari, după ce s-a prezentat în instanță. Joi însă, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul înaintat de primărie.
UPDATE: Primarul Nicolae Robu încă nu știe care sunt pașii care trebuie urmați. „Nu pot să spun ce se va întâmpla mai departe. Hotărârile judecătorești sunt obligatorii pentru toată lumea, voi discuta cu juriștii, să vedem ce trebuie făcut în continuare. Presupun că trebuie să cerem societății comerciale Politehnica, a lui Marian Iancu, să returneze banii. În orice caz, regret că s-a ajuns aici, lucrurile s-au întâmplat în timpul precedentei administrații. Eu am convingerea că și primarul Gheorghe Ciuhandu, și consilierii locali au susținut finanțarea echipei Poli de atunci cu bună credință, având convingerea că nu fac nimic ilegal”, ne-a declarat edilul. Robu crede că nu se poate vorbi despre vinovății individuale. „Eu cred că vina este a legii ambigue. La acea vreme, din păcate, nimeni nu a făcut vreo sesizare de ilegalitate. Prefectura este reprezentantul guvernului în teritoriu, cu rolul de a sesiza ilegalitățile. Nicio hotărâre de CL nu a fost atacată, juriștii, pe de altă parte, tot de bună credință, sunt convins, au dat undă verde pentru finanțare. Drept urmare, nu putem vorbi de vinovății personale, dar, pe fondul interpretabilității legii, judecătorii au considerat într-un fel și cei care au avut responsabilități în administrație atunci au considerat în alt fel. Este regretabil că nici Curtea de Conturi, la controalele din acea perioadă, nu a sesizat că ar fi ceva ilegal, lucru care cred că i-a liniștit pe cei din administrație. Nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situație și sper nici să nu mă mai întâlnesc”, a mai spus primarul Timișoarei.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…
Administrația Bazinală de Apă Banat a avut un an cu numeroase investiții realizate pentru buna…
Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…
Începând cu luna decembrie 2024, utilizatorii casnici ai serviciului de salubrizare, vor beneficia de o…