Categories: Primăria Timişoara

Doar un WC public deschis in centrul Timisoarei, asa ca aveti grija!

Dacă aveți nevoi fiziologice și vă aflați în zona centrală a Timișoarei nu vă rămâne decât să vă „țineți” până acasă sau, eventual, să folosiți baia vreunui local. Asta, pentru că în centrul orașului nu există, în acest moment, decât o toaletă publică funcțională. În aprilie vor fi deschise încă două, dar nu și cea de la fostul „acvariu”.

Primăria Timișoara face proiecte pentru „oraș inteligent”, visează parcări și pasaje subterane și tot felul de alte lucruri care par de domeniul SF într-o țară precum România Uită însă de un aspect care ține de minima civilizație: toaletele publice. În oraș există câteva zeci de toalete ecologice, pentru întreținerea cărora PMT a plătit, în 2013 și 2014, în jur de 900.000 de euro. În zona centrală însă, nu este funcțională, în prezent, decât o singură toaletă publică fixă. „Ținând cont că Timișoara candidează la titlul de capitală europeană în anul 2021, nu mi se pare normal să nu existe o toaletă publică în centrul orașului. De ce nu le pasă celor de la primărie de cetățenii care au astfel de probleme? Uneori când mai merg prin centru am fost întrebat de bătrâni unde ar putea să meargă la baie în zonă. Sunt curios de ce nu se dă în folosință toaleta care a fost făcută în fostul «acvariu»”, ne-a scris unul dintre cititorii deBanat.

Omul are dreptate 100%. Teoretic, Primăria Timișoara are, în acest moment, 12 toalete publice fixe, dar nu toate sunt funcționale. Sunt deschise cele din Piaţa Ţepeş Vodă, de lângă tribunal, și Parcul Rozelor, cele două de la intrările în Parcul Copiilor, cea din Piața Traian, cele de pe strada Porumbescu și din parcul Carmen Sylva, precum și cea de pe Bd. Iuliu Maniu. Toaleta din Parcul Uzinei este închisă iarna, deoarece… nu are apă curentă! Stabilimentele similare din centrul Timișoarei sunt și ele închise. „Toaleta din Parcul Central și cea din Parcul Botanic sunt în curs de renovare și, după terminarea reparațiilor, vor fi deschise, cel mai probabil în luna aprilie”, a spus, pentru deBanat.ro, Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. De asemenea, după terminarea lucrărilor din centrul istoric, urmează să fie reabilitată și redeschisă toaleta din Piața Unirii. În ceea ce privește WC-ul din zona fostului „acvariu”, acesta a fost desființat și nu se intenționează redeschiderea lui.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu…

56 de minute ago

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

13 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

14 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

16 ore ago