Categories: Invatamant

Porti deschise la Universitatea de Vest

Facultățile Universității de Vest se pregătesc de musafiri. Până pe 10 aprilie, la UVT are loc acțiunea „Zilele porților deschise”, al cărei scop este să-i ajute pe viitori studenți să facă alegerile potrivite pentru viitorul lor. Au fost pregătite pentru elevi tot felul de activități.

Fiecare facultate a pus la cale activități în funcție de specificul său. „Oferta Universității de Vest înseamnă mult mai mult decât activitatea de predare. Învățarea, la noi, se face prin numeroase tipuri de activități curriculare și extracurriculare. Suntem o universitate deschisă, iar cei care sunt interesați de UVT găsesc la noi mereu porțile deschise, nu doar în această săptămână. Avem o ofertă complexă, cu 147 de specializări în 11 facultăți. Avem, de asemenea, 21 de specializări în șase limbi străine”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

La Facultatea de Arte și Design vor avea loc, de exemplu, exerciții de modelaj în lut, prezentarea tehnologiilor ceramicii, a tehnicilor de machetare, experimente în tehnici simple ale desenului și imprimării. La Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie se vor efectua, împreună cu elevii, experimente de biochimie, biologie moleculară și microbiologie. Facultatea de Drept le propune tinerilor teme de discuție precum „Mass-media între dreptul la demnitate și libertatea de exprimare” sau „Facebook – spațiu public sau privat?”, în timp ce Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor organizează workshop-uri interactive de prezentare a specializărilor sale.

Facultatea de Fizică a pus la cale conferințe și module tematice, care vor avea loc atât la Experimentarium TM, cât și la Observatorul Astronomic. Cei de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie au pregătit workshopuri de prezentare a programelor sale, dar prezentări și cursuri demonstrative pe teme diverse. Cei care vor alege să viziteze Facultatea de Matematică și Informatică vor vedea Planetariul vor avea parte de un curs de introducere în astronomie. Facultatea de Muzică și Teatru propune exerciții practice care vor stimula imaginația și fantezia creatoare. Facultatea de Sociologie și Psihologie organizează atât vizionări de filme, cât și o vizită la Muzeul Satului Bănățean. Programul în detaliu poate fi găsit aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

29 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago