Scandalul la Lenau continua: conform proiectului, liftul nu ajunge la etajul II! S-au prabusit si tavanele!

Situația de la Liceul Lenau se complică și mai tare. Proprietarul firmei care face reabilitarea susține că se încearcă acoperirea neregulilor printr-o… hotărâre de consiliu local care să aloce bani de la buget pentru refacerea proiectului! Erorile sunt uriașe, susține constructorul, conform căruia, de exemplu, „traseul” liftului pentru persoane cu handicap era cu aproape un metru mai scurt!

Primarul Nicolae Robu susține că singura problemă de la Liceul Lenau este parchetul, care ar fi fost prevăzut în proiect cu o grosime de un centimetru și realizat din lemn masiv. Produsul nu se găsește însă pe piață, iar cel cumpărat de constructor are 1.5 cm și costă mai mult. Kasdum-GF a cerut să-i fie plătite rașchetarea și paluxarea, iar de aici, spune edilul, ar fi pornit întreaga tevatură. Proprietarul firmei constructoare spune însă că lucrurile sunt mult mai grave, iar reabilitarea a fost oprită din motive mult mai serioase. De exemplu: expertiza care a stat la baza proiectului. „Aceasta are foarte multe inexactități și lacune (…) a fost făcută tot de Subcontrol, firma de proiectare. De exemplu: liftul pentru persoane cu dizabilități are cursa de acționare cu 90 de centimetri mai mică decât în realitate, adică nu ajunge pana la etajul 2”, susține Ludovic Kasler. Conform acestuia, atât de „bine” a fost făcută expertiza, încât, în timpul rașchetării, tavanele clădirii s-au prăbușit cu totul, „pentru că erau din trestie”!

„În mod normal conform legilor din România, toate aceste greșeli constatate de noi ar trebui imputate proiectantului Subcontrol. Cu tact, răbdare și perseverență, subalternii dumneavoastră, în special Aura Junie și subinginer siderurgic, specialitatea turnătorie, Ovidiu Purdea, încearcă să vă convingă – și aproape au reușit – să emiteți o hotărâre de consiliu local, pentru ca timișorenii să suporte, din buzunarele lor, toate aceste greșeli pentru care proiectanții și-au primit banii”, mai spune Kasler. Acesta susține că a încercat de mai multe ori să-i atragă atenția primarului Nicolae Robu asupra acestor probleme, dar fără succes. „Încercați să deveniți ce ați fost până în 2012: un om integru și un dascăl iubit. Acum sunteți un politician”, a conchis Kasler.

Citiți și: Constructorul de la Lenau s-a tinut de cuvant: a oprit lucrarile!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

17 minute ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

21 de minute ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

26 de minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

30 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

31 de minute ago

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre cele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

60 de minute ago