Categories: Primăria Timişoara

Primaria incearca din nou sa cumpere vaporase! Pune la bataie aproape 2,4 milioane de euro

După eșecul de la începutul anului, când nu s-a prezentat nimeni la licitația de un milion de euro, Primăria Timișoara mai face o încercare. De această dată, pentru cele șapte vaporașe, suma disponibilă este de 8,5 milioane de lei, fără TVA. Anunțul urmează să apară în scurt timp pe SEAP, dar sunt slabe șanse ca vaporașele să circule chiar din acest an.

În luna aprilie, consilierii locali au aprobat o suplimentare cu aproape 4.8 milioane de lei, fără TVA, a sumei pentru cumpărarea a șapte vaporetto destinate transportului de persoane pe Bega. Asta, după ce, la prima licitație, nu s-a prezentat niciun ofertant. Suma de aproximativ un milion de euro a fost considerată prea mică pentru șapte vaporaşe cu două motoare, care să aibă între 50 şi 70 de locuri și o lungime de până la 20 de metri. Între timp, specialiștii Direcției de Dezvoltare au ajuns la concluzia că un vaporaș care să aibă caracteristicile prevăzute în proiect nu poate costa mai puțin de 260.0000 de euro, fără TVA. „Suma estimată necesară pentru demararea procedurii de achiziție publică este de 8,5 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de șapte vaporetto, din care suma de 3,7 milioane de lei fără TVA este deja cuprinsă în buget”, se precizează în proiectul votat în aprilie.

La vremea respectivă, primarul Nicolae Robu spunea că ambarcațiunile i se par prea mari. „Autoritatea Portuară susține că nu sunt prea mari. Am cerut Direcției de Dezvoltare să facă o întâmpinare la Autoritatea Navală Română, pentru a lămuri lucrurile”, declara edilul. Între timp, Robu a decis să nu mai aștepte aceste clarificări. „Am dat drumul la licitație fără să mai așteptăm răspuns, pe același caiet de sarcini, nu am mai modificat, am lăsat aceiași parametri. Am dat undă verde celor care se ocupă de proiect să reia licitația. Nu cred că s-a publicat încă pe SEAP, dar documentația a fost trimisă”, spune edilul. De această dată, primarul se arată optimist. „Eu cred că vor veni firme, au fost câteva care s-au și interesat între timp. Unii au spus că inițial nu au știut, alții, că suma era prea mică, alții, că nu aveau cum să livreze”, a mai declarat Robu. Principala modificare din caietul de sarcini este, de altfel, cea referitoare la timpul de livrare pentru vaporașe. Oricum, sunt slabe șanse ca, în acest an, timișorenii să poată merge cu aceste ambarcațiuni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago