Cand Marian si Oana se cearta ca orbii, Marilen vine pe turnanta

Spre deosebire de PSD, PNL Timiș n-are nicio problemă în a-și găsi candidat pentru Primăria Timișoarei. În lipsa unui contracandidat viabil, Nicolae Robu va câștiga fluierând un al doilea mandat, chiar dacă va face campanie la Dubai, Singapore sau Miami. În schimb, liberalii au mari dureri de cap cu un candidat pentru șefia CJ Timiș. O poziție la care jinduiesc destui din partid, cu sau fără veleități administrative. Unii dintre liberalii veniți din PDL susțin – e drept, nu în declarații oficiale, ci în interiorul partidului – că postul le revine lor, în contrapartidă cu candidatura lui Robu. Evident că vechii liberali afirmă că oricine se poate înscrie în competiție, unde cel mai puternic criteriu de selecție ar trebui să fie meritocrația (sic!). Cel mai probabil în această toamnă, candidatul va fi desemnat în urma unei competiții interne.

plen CJT 08

Primul care a furat startul în această campanie internă a fost Marian Vasile, fost vicepreședinte al CJ Timiș, protejat al primarului Robu. Atât de protejat, încât și-a scos colegii din pepeni prin infatuările sale. Dar asta n-ar fi nimic, dacă nu ar fi conspirat în secret pentru a fi desemnat deja oficial candidat la șefia CJT. Numai că și-a găsit deja un puternic adversar în persoana purtătorului de cuvânt al PNL Timiș, consilierul județean Oana Gaita. Toată lumea din partid știe că între cei doi există o continuă răfuială, Gaita refuzând chiar să mai emită comunicate de presă pentru Vasile. Ba, ca să mai pună puțin gaz pe foc, Gaita nu s-a oprit aici și a livrat presei, „pe surse”, informații cel puțin ilare, cum că primarii liberalii au votat și o doresc. Nu, nu la casele lor, ci cocoțată în vârful CJT. Se pare însă că ambițiile manifeste ale purtătoarei de cuvânt sunt niște perdele de fum, în spatele cărora ar sta consilierul județean Paul Moldovan, pe care Gaita l-ar sprijini în lupta pentru șefia CJT. Cine-i Paul Moldovan? Bună întrebare! Nu-i întrebați nici pe colegii de partid, că nici ei nu știu. Nici Google nu știe mai multe, decât faptul că e consilier județean.

marilen pirtea

Ei bine, în timp ce, în teritoriu, Marian și Oana fac aceste jocuri infantile, la cotitură se pregătesc pentru candidatura la șefia CJT cel puțin două personaje grele. În primul rând, e vorba de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea. Care recent a descoperit că este membru PNL, deoarece în urmă cu vreo opt ani – nimeni nu știe cu certitudine data – s-ar fi înscris în… PDL. Lucru care nu l-a oprit, anul trecut, să fie la un pas de-a candida pentru PSD la alegerile parțiale pentru Colegiul III Deputați Timișoara. Pirtea și-ar dori, se pare, să candideze pentru PNL la șefia CJT. Un lucru care se știe deja în filială, vechii liberali nefiind deloc bucuroși de acest lucru. Ideea este că dacă Pirtea își va dori cu adevărat candidatura, nu i se va putea opune nimeni. Nu de alta, dar este protejat chiar de co-președintele PNL, Vasile Blaga. Or, nimeni nu i se va opune „buldogului” când va da cu pumnul în masă. Nici măcar Robu, pentru a-l susține pe „meritocratul” Vasile. Dacă Pirtea se va răzgândi cumva, există o altă variantă puternică. Și anume Sorin Supuran, care are destule relații la București (de exemplu, Ludovic Orban) pentru a-l susține pentru această candidatură. La ultimele alegeri din PNL Timiș, Supuran a fost contracandidatul lui Robu, acesta din urmă câștigând disputa la limită.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

25 comentarii pentru acest articol

Giany a spus: (iunie 10th, 2015 at 15:26 )

asa e cu frecatoarea asta de bastoane ii plac mertanurile si camerele de la meriot stie amanta judetului ce sa faca

mirel a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:09 )

Asta e subiectul zilei? Premierul Romaniei, PONTA e acuzat de coruptie, parlamentarii fac scut impotriva lui si-l scapa de ancheta DNA…si noi ne batem capu` cu niste „subiecte fierbinti pe surse”…asta ne e nivelul?! 🙁

flavius a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:12 )

Ar fii mai interesant de scris ceva de Ponta si a lui urmarire penala, decat de astia. Si Oricum sunt doar speculatii, din moment ce in septembrie se decide candidatul.

militant a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:14 )

Vrajeala! marian si oana se inteleg chiar foarte bine…probabil aia care se lanseaza in afirmatii d-astea nu prea dau pe la partid…

Alexa a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:25 )

cum sa mutam atentia de pe mickey mouse si sleata de hoti din jurul lui?! hai sa mai scriem ceva picanterii…nana, astia zisara clar ca ca-si stabilesc candidatii la toamna, ce e cu abureala asta?!

Ambasada Statelor Unite ale Americii a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:26 )

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Diplomaţii americani cer o anchetă deplină şi fără interferenţe, dar şi respect între instituţii.

„Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

Ambasada Olandei a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:27 )

Ambasada Olandei la Bucureşti transmite, marţi, în urma votului din Camera Deputaţilor, că Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, apreciind că ”evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România”.

”După cum am mai declarat, Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justitie şi corupţie din Romania. Această preocupare a fost evidenţiată în prima parte a anului prin raportul MCV al Comisiei Europene. Dăm o importanţă foarte mare recomandărilor din raportul MCV. Avem încredere că România şi toate instituţiile sale le iau în considerare”, transmite Ambasada Olandei într-un comunicat de presă, mesajul fiind, postat, de altfel, şi pe pagina de Facebook a ambasadei.

Ambasada Marii Britanii a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:27 )

Ambasada Marii Britanii susţine imparţialitate şi independenţă deplină pentru instituţiile justiţiei

Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline, se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de Ambasada Marii Britanii.

„Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat”, se precizează în comunicatul ambasadei, difuzat după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de începere a urmăririi penale pentru premierul Victor Ponta.

Misiunea diplomatică britanică inforemează că, înainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

„Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României”, se mai arată în comunicat.

Încă de duminică, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a postat pe contul său de Twitter o trimitere către un articol despre corupţie postat de premierul David Cameron pe blogul Huffington Post, ambasadorul britanic comentând că acesta „rezonează în Romania, ca oriunde altundeva”.

„Primul ministru Cameron despre ameninţarea corupţiei la adresa prosperităţii şi securităţii”, a scris ambasadorul britanic pe Twitter, alături de trimiterea la articolul premierului britanic, intitulat “Corupţia este cancerul din inima atâtor probleme pe care le înfruntam în toată lumea”. În articolul premierului David Cameron se vorbea în principal despre scandalul de corupţie din FIFA, dar şi despre acest flagel în general şi despre planul anticorupţie al Guvernului său.

part si scart a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:30 )

mega salvatorul polittruciei locale si regionale, vicenarcisistul universitar ( presedinte e robu) Partea.

matroana a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:35 )

a vazut primamanta judetului articolu si si.a scos lingai la comentat? macar face cu ei ce face si cu sefii ei sau doar le promite un frecus de baston fermecat?

raducanu a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:39 )

AMANTA BRENDULUI OSTAFICIUC alias Oana Silicon, siloane puse din banii copresedintelui pnl anchetatul de diiCOt dan pooPaA

david a spus: (iunie 10th, 2015 at 16:52 )

sunt curiaosa daca oana asta acum e cu moldovan asta atunci de data asta merge cu domnul?

paulica a spus: (iunie 10th, 2015 at 17:00 )

oana ce au astia cu noi? nu au loc de noi? dar de ce?

Dorin a spus: (iunie 10th, 2015 at 17:07 )

Articolul asta e bun de scenariu de film. Gaita il sustine pe Moldovan, si se bate cu Vasile care e sprijinit de Robu, dar favoriti sunt Pirtea si Supuran, impinsi di Blaga si Orban. Chiar credeti ca ia cineva in serios articolul asta???

pe bune!? a spus: (iunie 10th, 2015 at 17:22 )

pffff, m-am saturat de stirile astea de 2 lei, tot spatiul international vorbeste de copruptia din romania si de ponta copu-paste si noi scriem despre barfe de buzunar

mda a spus: (iunie 10th, 2015 at 17:53 )

Ambasada Franţei subliniază în contextul politic de la Bucureşti importanţa respectării principiilor statului de drept în România. Într-o declaraţie la RFI, ambasadorul François Saint-Paul spune că Bucureştiul trebuie să respecte valorile Uniunii Europene în acest domeniu.

„Ambasada Franței își reafirmă atașamentul pentru respectarea statului de drept în România. Acesta se înscrie în cadrul valorilor fondatoare ale Uniunii Europene. Prezumția de nevinovăție, egalitatea în fața legii și o acțiune neobstrucționată a justiției sunt astfel principii esențiale”, a declarat la RFI ambasadorul Franţei.

Ambasada Statelor Unite a subliniat şi ea că „instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”.

La rândul ei, ambasada Germaniei a subliniat că sprijină principiile bazate pe valorile europene ale statului de drept şi pe care Guvernul României s-a angajat să le implementeze.

Ambasada Marii Britanii a transmis şi ea că recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline.

Ambasada Olandei la Bucureşti a arătat, la rândul său, că Olanda crede cu tărie că toți oamenii sunt egali în fața legii, apreciind că „evoluțiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile față de justiție și corupție din România”.

Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care a respins solicitarea de încuviințare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, a fost menținut de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputați prezenți votând pentru acest aviz de neîncepere a urmăririi penale.

adelin a spus: (iunie 10th, 2015 at 18:07 )

„Legaturi bolnavicioase” ar fi fost titlut perfect pt stirea asta…exista si un film cu numele asta…oare de acolo au luat scenariul? ca prea e plin de scenarita pe aici…

lore a spus: (iunie 10th, 2015 at 18:24 )

urat urat gaitza asta oricum doar asta stie sa faca jocrui de rahat din care sa castige numai ea. puteti sa ii cautati putin familia si vedeti despre ce e vorba

gigalau a spus: (iunie 10th, 2015 at 18:30 )

hai in mercedes hai in avion si la sutien sati bag un milion hai in mercedes ca vreau sa te iubesc doar 10 minute si ma potolesc prietenii stiu mai bine

carlo a spus: (iunie 10th, 2015 at 18:36 )

Prezumţia de nevinovăţie, egalitatea în faţa legii şi o acţiune neobstrucţionată a justiţiei sunt principii esenţiale, ca valori UE, a declarat, la RFI, ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Ponta.

„Ambasada Franţei îşi reafirmă ataşamentul pentru respectarea statului de drept în România. Acesta se înscrie în cadrul valorilor fondatoare ale Uniunii Europene. Prezumţia de nevinovăţie, egalitatea în faţa legii şi o acţiune neobstrucţionată a justiţiei sunt astfel principii esenţiale”, spune ambasadorul Franţei.

El arată că Bucureştiul trebuie să respecte valorile Uniunii Europene în acest domeniu.

Revine Brendul Dane a spus: (iunie 10th, 2015 at 23:09 )

oana oana oana rau ai mai ajuns

Andrei a spus: (iunie 11th, 2015 at 08:51 )

Oana draga, doamne ajuta!

Gaiţa Oana amanta defunctului BREND OsTAPciuC a spus: (iunie 11th, 2015 at 09:28 )

oana gaita „alias silicon” = amanta brendului anchetat ostapciuc constantin…brend pe vremuri…acum retras definitiv din politica dupa ce DNA-ul i-a pus sechestru pe toata averea construita din bani de bugetar…
terenul din zona Freidorf unde amanta anchetatului ostaficiuc, oana gaita si-a construit o vila din spaga a fost oferit cadou de presedintele cjt ostapciuc in mandatul 2008-2012

oana gaita = alias silicon =========alias silicon

anteconbega a spus: (iunie 11th, 2015 at 11:31 )

Oana Gaita, provenită din mass media cărăşană, pare o femeie puternică, câtă vreme i se acordă atenţie maximă. Oricum, tot Marian Vasile va candida la postul de preşedinte al C.J. Timiş, e şi tipul de caftangiu politic fără teamă de Coifan. Restul sunt basme. Supuran e plecat demult din sistem, omul e cu bani în buzunar, n-are timp de începuturi ieftine. Marilen Pirtea e un intelectual rasat, rector, chiar dacă la bază nu e umanist, ci economist, contabil, spus mai popolar, adică e deja altceva decât un preşedinte de judeţ, care azi e în scaun, mâine sub scaun.Tăcerea liberalului Ionutz Nasleu spune multe.

LoVe a spus: (iunie 11th, 2015 at 11:32 )

oana+paul= big love prin diverse camere de hotel ca asa ii place duamnei asa ca e normal sa i-o sustina pardon sa il sustina pe paul peste tot

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Top