Categories: Primăria Timişoara

Cu 15 muncitori nu se face treaba in Cetate, dar bine ca s-a terminat… stransul fanului!

Pe șantierul din zona Cetate se va lucra. Asta i-a promis primarului Nicolae Robu antreprenorul general. Până una-alta, a fost reluată activitatea pe strada Savoya și în Piața Unirii, chiar dacă edilul nu e mulțumit de numărul de muncitori. Pentru că e „băgăreț” , Robu urmărește evoluția șantierului, deși nu are prerogative în acest sens.

După ce a declarat senin, zilele trecute, că pietrarii din Piața Unirii au plecat puțin la casele lor, să strângă fânul, primarul Nicolae Robu spune că lucrurile reintră în normal, deși nu e mulțumit de ritmul în care se lucrează. „Am discutat cu constructorul, am din nou promisiuni că se va lucra, astăzi a plecat o mașină spre Alba Iulia, să vină cu piatră… Pe Eugeniu de Savoya se lucrează deja, n-am fost să văd, dar mă voi duce pe teren. Sper să văd că într-adevăr se lucrează. S-a lucrat puțin pe Lucian Blaga și s-a lucrat cu 15 oameni în Piața Unirii, însă 15 muncitori nu sunt suficienți pentru ca lucrările să avanseze în ritmul pe care ni-l dorim”, spune Robu. Edilul admite însă că nu e treaba sa, ca beneficiar, să supravegheze șantierul și să vadă care e situația pe teren. „Există un contract, un termen, nu este problema noastră când se lucrează și cu câți oameni se lucrează. Facem să fie problema noastră, pentru că ne pasă de acest oraș. Dar conform contractului, beneficiarul nu are prerogative în acest sens. Drept urmare, eu, pentru că sunt băgăreț în toate, v-am putut spune unde s-a ajuns cu numărul de muncitori, care e situația acolo și cu aprovizionarea. Altminteri, nu am prerogative în această privință. Noi putem trage firma la răspundere în momentul în care expiră termenul și constatăm că nu s-a realizat lucrarea sau s-a realizat, dar fără respectarea calității”, afirmă primarul Timișoarei.

Robu ia în considerare, pe de altă parte, tragerea la răspundere a constructorului, însă numai în anumite condiții. „Dacă, Doamne ferește, nu vom reuși să finalizăm, nu vom sta pasivi, ci vom acționa antreprenorul general în instanță, pentru a ne recupera eventualele daune. Asta vom face în raport cu oricine ne încurcă proiectele, să fie clar, nu există tratament diferențiat, nici în bine, nici în rău”, susține primarul. Conform acestuia, termenul de finalizare a lucrării, stabilit inițial pentru 29 iulie 2015, a fost prelungit oficial până la finele anului. Antreprenorul general este firma Romprest, al cărei patron, Florian Walter, este dat în urmărire internațională, fiind suspectat că ar fi liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală. Walter ar fi fost localizat undeva în America de Sud.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

12 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

15 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

15 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

16 ore ago