Categories: Sănătate

Din lipsa de materiale medicale, la Clinica de Chirurgie Vasculara nu se va mai fac operatii

Bolnavii care apelează la serviciile Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean vor avea parte de o surpriză neplăcută. Din lipsa de materiale medicale, operațiile de reconstrucție vasculară vor fi suspendate. Situația este foarte gravă întrucât, fără intervențiile necesare, pacienții riscă să aibă membre amputate sau chiar să-și piardă viața!

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Mihai Ionac, susține că operațiile nu mai pot fi făcute din cauza lipsei de materiale. „În urma neonorării solicitărilor zilnice de aprovizionare cu materiale strict necesare operațiilor vasculare, pe care colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară le-a remis direcțiunii Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» din Timișoara, de luni, 22 iunie, colectivul clinicii va fi în imposibilitatea de a mai realiza operații de revascularizare arterială”, spune prof. dr. Ionac. Concret este vorba despre proceduri precum bypassuri, endarterectomii carotidiene, proceduri pentru anevrisme și nu numai.

Prof. dr. Mihai Ionac susține că a trimis, în ultimii patru ani, către direcțiunea SCJUT peste 500 de referate de solicitare. În prezent, firele de sutură, tuburile de dren sau foliile sterile de protecție contra infecțiilor plăgilor lipsesc cu desăvârșire, așa că operațiile sunt imposibil de făcut. În momentul de față, clinica se folosește de ultimele rezerve rămase în spital, achiziționate prin programul național de sănătate. „Începând cu 24 iunie vom putea asigura exclusiv tratamentul conservator și nu intervențiile operatorii necesare în urgențele vasculare și care se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor. În această situație am informat conducerea spitalului și am solicitat poziția acesteia referitoare la posibilitatea de a continua în condiții decente activitatea secției”, mai transmite medicul.

Conducerea Spitalului Județean a fost informată despre situație, solicitându-se și o soluție. În cazul în care nu se pot asigura aceste materiale, pacienții nu au decât o singură variantă… să le cumpere singuri. Aceasta nu este prima problemă gravă care afectează Clinica de Chirurgie Vasculară. În primăvară aici au avut loc mai multe percheziții, fiind suspectată decontarea, la Casa de Asigurări de Sănătate, a unor servicii medicale fictive. Șeful clinicii, Mihai Ionac a fost dus și la audieri. Directorul SCJUT, dr. Marius Craina, nu a putut fi contactat telefonic.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago