Categories: Klaus Vaterland

PSD Timis si ziua halatelor albe

Foarte frumoase interviurile oferite de dl deputat Gheorghe Ciobanu în prefațarea conferinței județene de alegeri a PSD Timiș, for care va da vineri social-democrației timișene un nou lider în persoana lui Sorin Grindeanu și, dacă totul decurge normal, un președinte executiv Gheorghe Ciobanu. Nu mulți au primit de la Dumnezeu harul d-lui Ciobanu. Cu vorba sa blândă, moale ca frasinul, deputatul PSD oblojește rănile sufletești și înlătură grijile ce copleșesc de multe ori omul de rând. Dacă vreți, pentru mulți alegători, analiza politică și economică a d-lui Ciobanu e ca un pansament gastric administrat bolnavului de gastrită, un adevărat haloperidol pentru timișeanul măcinat de anxietate, de atacurile de panică ce te pot cuprinde când viața nu-ți mai garantează siguranța locului de muncă, pensia la bătrânețe, creșterea economică pozitivă și a ratingului Standard and Poor’s.

Când trăiești o astfel de depresie, te întinzi pe canapea și citești un interviu frumos cu dl deputat PSD Gheorghe Ciobanu. Cunosc oameni care așa s-au liniștit, aflând că tot ce se petrece la nivel guvernamental ori parlamnentar este bine, că aleșii tăi fac lucruri pozitive pentru tine. Indiferent de guvern, de puterea politică, de forma de guvernământ, vreme, anotimp, sex, pace sau război, cetățeanul se întinde pe canapea foarte încordat și se ridică foarte relaxat după ce citește ce are de spus Gheorghe Ciobanu. Ca la psiholog, numai că e mai ieftin. Eu sunt deja liniștit în privința d-lui Ciobanu, dar parcă și pe mine m-a cuprins un optimism reconfortant după ce am aflat câteva lucruri esențiale, vitale chiar, despre Victor Ponta și România. Nu, nu despre dosare penale, ci despre muncă și bunăstare.

„Țara traversează astăzi cel mai bun moment economic din ultimii 8 ani: avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, salariile au crescut cu 19% în ultimii trei ani, cu 50% în cazul celor cu salariu minim, pensiile s-au majorat cu 13%, ajutoarele sociale au crescut cu 33%, alocațiile s-au dublat, s-au generat 140.000 de locuri de muncă la nivel național… Toate astea nu sunt cifre pe hârtie, ci realități socio-economice care confirmă că Guvernul și-a făcut treaba. După anii de chin îndurați în perioada guvernării Băsescu – Boc – PDL, România se află în sfârșit pe drumul bun”, spunea, zilele trecute, deputatul PSD Gheoghe Ciobanu. Și să știți că asta nu e puțin lucru.

Nu e deloc puțin lucru să mângâi omul atunci când îi este greu. Uite, de exemplu, cu ceva vreme în urmă, vorbind despre bilanțul guvernului Boc în 2011, deputatul PDL Gheorghe Ciobanu a știut și-atunci să transmită ceva pozitiv prin vorbele sale frumos meșteșugite. „Ultimii trei ani au fost, pentru noi toţi, ani de sacrificiu, de strâns cureaua. S-au luat măsuri severe, măsuri care, în mod evident, au stârnit indignarea unei părţi a populaţiei, dar fără de care România n-ar fi supravieţuit… În ciuda atacurilor continue şi deturnării realităţii de către reprezentanţii opoziţiei (PSD și PNL, n.n), măsurile corecte au fost înfăptuite… Dar toate aceste lucruri au costat Guvernul şi partidul. A face ceea ce e bine şi corect nu asigură, în politica românească a atacurilor gratuite, răsplata electorală. Din contră, cei din Guvernul Boc şi cei care l-au susţinut în Parlament sunt întru totul conştienţi de sacrificiul electoral pe care l-au făcut. Dar au conştiinţa împăcată a lucrului corect făcut”, afirma Gheorghe Ciobanu, pe 14 februarie 2012, de la microfonul Camerei.

Mai facem un arc peste timp, noiembrie 2014, și îl vedem pe deputatul (acum PSD) Gheorghe Ciobanu cum vorbește despre prezidențiabilul Iohannis. Întrebat despre ce-i reproșează acestuia, Gheorghe Ciobanu spune: „Este doar o păpuşă în mâinile lui Traian Băsescu. S-a înconjurat de oamenii actualului şef al statului – în frunte cu Vasile Blaga – şi încearcă să-i aducă din nou la Putere pe aceştia. Cu scopul de a o lua de la cap (??): tăieri de pensii şi salarii, impozite mai mari, concedieri masive şi foarte multă aroganţă. Klaus Iohannis în sine nu este o problemă: a fost un primar destul de bun al Sibiului, dar el reprezintă toată camarila PDL-istă profund coruptă care s-a înfruptat cu bani şi care i-a sărăcit pe oameni”, dădea din casă fostul deputat PDL, acum în altă „camarilă”.

Oricât anesteziat ai sta pe canapea citind interviurile d-lui Gheorghe Ciobanu, la „auzul” acestor vorbe nu se poate să nu te bucuri în spasme. Gheorghe Ciobanu, președintele executiv al PSD Timiș. Omul ăsta ori e bipolar el, ori noi avem o problemă. Frumoasă mai este politica la nivelul ăsta. Mult rahat trebuie să mănânci fără să te saturi!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago