Categories: Politicieni

Varianta de lucru: Ehegartner vs. Robu pentru primarie, in 2016

ALDE, noul partid politic rezultat din fuziunea PC și PLR, pare pus pe fapte mari. Organizația vrea să participe singură la alegerile din 2016, iar ALDE Timiș e cu ochii și pe scaunul de primar al lui Nicolae Robu. Un posibil contracandidat ar putea fi chiar fostul său coleg de partid, senatorul Petru Ehegartner.

După lungi dezbateri și scandaluri PC și PLR au reușit să bată, în sfârșit, palma. Cele două partide au fuzionat, rezultatul fiind Alianța Democraților și Liberalilor (ALDE), care are și o filială de Timiș. Deocamdată nu se știe numărul exact de membri, pentru că PC nu poate să prezinte încă baza de date, dar Petru Ehegartner, liderul PLR Timiș, susține că din partea formațiunii pe care o conduce vor exista în ALDE peste 700 de membri. „S-a definit biroul politic executiv, realizat în paritate, pe principiul numărului pe care le-au avut cele două entități.(…) La nivelul filialei, lucrurile sunt clare, vom avea un singur birou politic executiv, nu va fi unul extins, va fi unul operativ, și se aduce singura corecție… se definește funcția de vicepreședinte din partea formațiunii PC în cazul nostru. Nu e la fel peste tot, lucrurile diferă de la județ la județ. De exemplu dacă într-o filială există un parlamentar de la PC el va fi președintele. Deci e simplu, domnul Davițoiu (n.r. – consilier județean PC Ion Davițoiu, actualul președinte interimar al PC) va fi vicepreședinte”, a declarat Petru Ehegartner.

Noua grupare are planuri mari pentru alegerile din 2016 și vrea să aibă propriile liste de candidați. „Obiectivul asumat a fost ca, la alegerile din 2016, să candidăm singuri și să avem listă de candidați în toate unitățile administrativ-teritoriale (…) Situația juridică a foarte multor primari va redeschide lupta în foarte multe unități administrativ-teritoriale și, din acest punct de vedere, cred că șansele noastre vor crește”, mai spune senatorul. ALDE vrea și un candidat puternic la Primăria Timișoara. Deocamdată se poată încă discuții, însă există și varianta ca Petru Ehegartner să fie contracandidatul lui Nicole Robu în 2016. „Nu este prima mea opțiune să candidez la Primăria Timișoara, dar vă spun că ALDE va trebui să găsească o soluție și să aibă un candidat”, a concluzionat fostul liberal.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

21 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago