Categories: Economic

Vrei un loc de munca? Targul de joburi de la UPT vine cu o multime de oferte

Peste câteva zile, timișorenii aflați în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la târgul de joburi al UPT. Accentul se pune pe domeniul tehnologiei informației, iar tinerii, indiferent de pregătire, au șansa de a intra în constant cu specialiști din domeniu și posibili angajatori.

Peste 30 de firme de top din regiunea de vest și-au dat întâlnire cu timișenii care sunt în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să avanseze în carieră. Totul, la un târg de joburi organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, în cadrul proiectului „Activ pe Piața Muncii: Abilități și Competențe Tehnice pentru Integrarea și Valorificarea pe Piața Muncii”. Este vorba despre un proiect mai amplu care a oferit cursuri de formare, în cadrul UPT, pentru persoanele care au dorit să învețe cât mai mult despre domeniul tehnologiei informației. În perioada 19-20 iunie, toți cei interesați sunt așteptați la târgul de joburi de la Casa Tineretului. La eveniment sunt așteptate câteva sute de persoane, având în vedere că peste 200 sunt doar cei care au beneficiat de seminarele de formare ale UPT. Totuși, pe lângă aceștia mai sunt așteptați șomeri, dar și persoanele care nu au studii superioare sau diplomă de bacalaureat. „Majoritatea tinerilor, inclusiv absolvenții de liceu cu și fără bacalaureat sau fără studii superioare, au cunoștințe minime în domeniul tehnologiei și informației calculatoarelor. De la acest lucru pornește oferta noastră. Târgul nostru de joburi se adresează atât celor care au studii superioare, cât și celor care au studii medii. Salariile o să fie de la interesante la foarte interesante și totul depinde de pregătirea și capacitatea lor de a dovedi că sunt pregătiți atunci când vor avea loc interviurile. Eu cred că prin această experiență șomerii noștri vor avea ocazia să-și găsească un loc de muncă”, spune unul dintre organizatorii evenimentului, prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeașu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago