Categories: Primăria Timişoara

Adio, curse de masini la stadion! Traficul auto va fi interzis

Până la toamnă, zona din jurul stadionului „Dan Păltinișanu” va fi regândită și rearanjată, iar accesul mașinilor va fi total interzis. Vor exista, în schimb, piste de biciclete și de role, dar și o pistă de alergare. De asemenea, va fi regândită parcarea, pentru cei care vin la meciurile lui Poli.

Cursele de mașini sau motociclete din jurul stadionului „Dan Păltinișanu” vor deveni amintire în câteva săptămâni. Asta susține primarul Nicolae Robu, care a anunțat că vor începe cât de curând lucrările de „refuncționalizare” a zonei. „Este un proiect care cred că va bucura multă lume şi probabil va nemulţumi un anumit segment, redus. Este o regândire a spaţiului din jurul Stadionului «Dan Păltinişanu» Vom interzice traficul auto. Vom amenaja, circular, în jurul stadionului, pistă de alergare, pistă de dat cu rolele, cu trotineta, cu monociclul, cu skateboard-ul, pistă de biciclete şi, în plus, va fi şi un trotuar pentru plimbare, pentru mers normal”, a declarat edilul. Conform acestuia, actuala parcare va fi regândită în partea înspre Novatim, în corelaţie şi cu sensul giratoriu care va fi amenajat la la capătul străzii Podeanu. „Va fi regândită şi parcarea mare, care este acum în partea dinspre poarta E a stadionului, înspre McDonald’s, şi căile de acces vor fi cu totul altfel faţă de cum sunt acum. Totul va fi redefinit”, mai spune primarul.

Lucrările vor începe curând, pentru că sunt prevăzute la capitolul reparații, nefiind vorba despre un proiect de investiții. În viitor vor fi făcute în zonă și alte amenajări. „Credem că, în loc să aibă loc acolo curse de maşini şi curse de motociclete – pe amatorii de aşa ceva îi voi nemulţumi, la ei m-am referit la început -, e mult mai sănătos, mult mai civilizat, să facem ceea ce am explicat. Lucrările vor începe cât de curând, sunt pe reparaţii, nu este un proiect de investiţii. În vara aceasta se face. Totul va fi din bitum în această etapă, pentru că altfel ar trebui să facem un proiect de investiţii ca să facem cu tartan. Acum facem suportul, ceea ce ne permite ca pe viitor, probabil la anul, să punem tartan”, a conchis Robu. (sursa foto: www.sursadevest.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

O oră ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago