Categories: Primăria Timişoara

Din august, pe patru benzi spre Dumbravita! Porneste si troleibuzul!

Vară fierbinte pe Calea Sever Bocu: într-o lună va circula și troleibuzul spre Dumbrăvița, iar artera va fi extinsă la patru benzi, până la intersecția cu strada Constructorilor. Cel puțin teoretic, așa cum afirmă primarul Nicolae Robu.

Mult promisa extindere la patru benzi a Căii Sever Bocu spre Dumbrăvița a început! Asta susțin reprezentanții Primăriei Timișoara, conform cărora lucrarea în valoare de aproximativ două milioane de lei, sumă provenită integral de la bugetul local, va fi gata… într-o lună! „Dăm drumul unor lucrări foarte importante, de amenajare a intersecției și apoi de lărgire la patru benzi a Căii Sever Bocu, până la intersecția cu strada Constructorilor. Drept urmare, tot ce este pe teritoriul Timișoarei, pe această direcție, va fi la patru benzi. Sensul giratoriu va fi amenajat cu două benzi, de câte 5,5 metri lățime fiecare. Pe locul unde întoarce acum troleibuzul, în partea stângă în sensul de mers înspre Dumbrăvița, se vor amenaja nouă locuri de parcare. Lărgirea se va efectua pe o lungime totală de 333 de metri, iar lățimea totală a carosabilului va fi de 13 metri. Vom amenaja și trotuare și piste de biciclete”, a mai spus Robu.

Totuși, termenul de o lună este destul de… relativ. „Ne străduim să lucrăm intensiv, într-o lună, deși termenul pe care îl are constructorul la dispoziție este mai larg, însă am cerut mobilizare, astfel încât într-o lună să fie gata. Lucrarea este pe reparații, nu are un termen clar”, a mai declarat primarul. Șoferii vor avea puțin de tras, deoarece traficul va fi restricționat în unele momente. „Cât se poate, vom lucra fără să restricționăm traficul, dar perioada de perturbare va fi una redusă”, susține Robu. Lucrarea va fi executată de firma arădeană Sylc Con Trans SRL, aceeași care a câștigat la licitație extinderea străzii Podeanu. Primarul mai are o veste bună. Tot cam într-o lună ar trebui să circule și troleibuzul până la Dumbrăvița. „Linia de troleibuz este prelungită, nu este recepționată lucrarea, mai întâi trebuie racordată la energia electrică. Noi sperăm ca într-o lună să putem da drumul și la troleibuz spre Dumbrăvița. Lucrarea e finalizată, trebuie doar racordul la curent și făcute testele”, a afirmat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

O oră ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago