Categories: Timp liber

Chuck Norris vs. Comunism, in deschidere la Ceau, Cinema!

Unul dintre cele mai discutate documentare din ultimul an deschide, la Timișoara, Festivalul de Buzunar „Ceau, Cinema!”. „Chuck Norris vs Comunism” spune povestea vremurilor în care, în România, filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate ilegal. „Ceau, Cinema!” se desfășoară, în 2015, la Timișoara și la Gottlob.

Ceau, Cinema!”, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, este primul festival din Timișoara dedicat filmului european. A doua ediţie se va desfășura în Timişoara şi Gottlob, în perioada 22-26 iulie. Festivalul va fi deschis oficial cu proiecția unui documentar care a fost prezentat deja la Sundance și Edinburgh. Este vorba despre „Chuck Norris vs. Comunism”, care spune povestea unei generaţii întregi care a crescut văzând doar filme piratate. La mijlocul anilor ’80, marcaţi de cenzură şi sărăcie, în România s-a format o întreagă reţea subterană prin care casete video cu filme occidentale ajungeau pe piaţa neagră. Personaje jucate de Chuck Norris şi Jean-Claude van Damme, dublate mereu de vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, deveniseră parte a realităţii cotidiene. Abonamentele pentru întreaga perioadă a festivalului pot fi cumpărate în număr limitat, de fix 100 bucăți, din 7 iulie, la librăriile Cărtureşti şi la cafeneaua Klapka, la prețul de 40 de lei. Biletul pentru o proiecţie la Grădina de Vară costă 10 lei, iar accesul la toate evenimentele din cadrul unei zile de festival costă 15 lei. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile de la Grădina de Vară vor avea loc în sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

O oră ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

3 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

3 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

3 ore ago

Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara

Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea…

4 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

6 ore ago