Invinsa la Cluj cu ajutorul arbitrului, ACS Poli ramane la borna zero

ACS Poli Timișoara este singura echipă din Liga I cu zero puncte și după cea de-a doua etapă. După un meci închis, CFR Cluj s-a impus cu scorul de 1-0, în urma unei faze contestabile. Totuși Poli a jucat ceva mai bine decât în meciul cu Pandurii, în prima repriză având trei mari ratări, inclusiv o bară.

ACS Poli s-a deplasat la Cluj pentru meciul cu CFR decisă să facă uitat startul slab de campionat de pe teren propriu cu Pandurii Târgu-Jiu. Din păcate, Dan Alexa n-a avut la dispoziție întregul lot. Ultimii veniți, Goga și spaniolul Rufino, n-au fost trecuți pe foaia de arbitri, fiind în urmă cu pregătirea fizică. Cel mai nevralgic compartiment al timișorenilor a fost apărarea, Poli fiind obligată să joace fără doi titulari, Scutaru fiind accidentat, trecut însă totuși rezervă, iar Cânu suspendat. Alexa a fost nevoit să vadă meciul din tribună, după eliminarea din prima etapă. El l-a trimis din primul minut pe teren pe Zicu, care a primit și banderola de căpitan, în timp ce în centrul apărării a mizat pe tânărul Bocșan, alături de Melinte. Echipa trimisă de Alexa în teren a fost următoarea: Kirschstein – Belu, Bocșan, Melinte, Dan Popescu – Curtean, Ovidiu Popescu, Llorente, Zicu, – Elek, Bărbuț. Gazdele care l-au pierdut după prima etapă pe golgeterul Tade, trecut la Steaua, au intrat cu următoarea formulă de start: Marc – Coelho, Goian, Larie, Camora – Jakolis, Petrucci, Roșu, Lopez – Guima, Santamaria.

După primele minute s-au văzut clar intențiile lui Alexa, respectiv închiderea în apărare și speranța unor lovituri pe contraatac, în față fiind păstrați puternicul Elek și „zvârluga” Bărbuț. Timișorenii au intrat temători în joc, în timp ce clujenii, deși au controlat mai mult jocul, nu s-au apropiat periculos de poarta neamțului Kirschstein. Asta, și din cauza unui fotbal previzibil, ușor de blocat de timișoreni. Pe acest fond de dominare sterilă, Poli are o primă mare ocazie în minutul 25, când Elek trimite o boltă din colțul careului de 16 metri. Mingea îl depășește pe portarul gazdelor, dar lovește din păcate bara. Șapte minute mai târziu, același Elek, bine servit de Llorente, trimite puțin pe lângă poartă. În minutul 39 vine a treia mare ocazie pentru același Elek, care ratează cu câțiva centimetri interceptarea unui balon trimis de Belu. Gazdele au prima ocazie abia în minutuil 44, când Petruccio îl evidențiază pe goalkeeper-ul timișorean.

În repriza a doua, gazdele intră mai decise în joc, iar timișorenii, mai hotărâți să apere egalul de pe tabela de marcaj. Clujenii caută mai des poarta, dar nu cu ocazii prea mari. Pe acest fond vine și golul din minutul 56, în urma unei grave greșeli de arbitraj. Llorente este faulatat de Roșu la marginea careului de 16 metri. Arbitrul George Rădulescu duce fluierul la gură, însă mingea ajunge la jucătorul gazdelor, Jakolis, care trage la poartă nu foarte puternic. Balonul este deviat de același Llorente, îl derutează pe Kirschstein, care are o mare parte de vină, și intră în poartă. În loc să fluiere fault, arbitrul validează golul, iar timișiorenii protestează fără niciun rezultat. Nici după primirea golului, timișorenii nu reușesc să pună mare presiune pe gazde. Foarte slab, Zicu este înlocuit cu Popovici, iar Ovidiu Popescu, cu bulgarul Sarmov. Cei doi introduși în joc nu reușesc să schimbe nimic în joc, iar meciul se termină cu 1-0 pentru gazde. Din păcate se accidentează și Melinte în această partidă, fiind înlocuit cu Scutaru. ACS Poli părăsește terenul învinsă și în această a doua etapă, urmând să primească în meciul următor vizita lui FC Botoșani. (sursa foto: www.gsp.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

7 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

7 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

10 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

11 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

15 ore ago