Categories: Politicieni

Nota 4 pentru Guvernul Ponta! Tanzania si Uganda stau mai bine la capitolul eficienta

Guvernul condus din Victor Ponta e codaș la eficiență, transparență decizională, independența justiției, infrastructură, educație, sănătate și încrederea în politicieni. Conform clasamentului Word Economic Forum, țări precum Tanzania, Uganda sau Mozambic ne-au luat-o înainte, iar cel mai bun guvern din lume este cel al Elveției. Mai incompetente decât guvernul Ponta sunt executivele din Guineea, Ciad și Yemen.

Raportul realizat de World Economic Forum în perioada 2014 – 2015 susține că Guvernul Ponta are lipsuri imense în ceea ce privește performanțele. Conform gandul.info, guvernul condus de Victor Ponta stă prost cam la toate categoriile analizate, respectiv eficiență, transparență decizională, independența justiției, încrederea în politicieni, infrastructură, educație și sănătate. Per total, România a obținut 4.3 puncte din 7 posibile, clasându-se pe locul 59 în topul celor mai competitive guverne din cele 144 studiate.

Guvernul are probleme foarte mari, conform studiului, în ceea ce privește modul în care sunt cheltuiți banii publici. Aici, România s-a clasat pe locul 116, cu un punctaj de 2.5. La infrastructură, Guvernul PSD stă la fel de prost. Țara a fost clasată pe locul 106, cu nota… 3. România s-a clasat pe 109, cu un punctaj de 2.3, în ceea ce privește încrederea în politicieni. Ca și cum nu era de ajuns, Guvernul Ponta stă prost și la capitolul eficiență. Tări precum Burkina Faso, Mozambic, Tanzania și Uganda au guverne mai eficiente decât cel condus de social-democrat. La capitolul transparenței decizionale, România este din nou la coada clasamentului, cu un punctaj de 3.8, pe locul 86. Stăm prost și în ceea ce privește independența justiției, unde ne clasăm pe locul 84, cu nota 3.5. România mai drege puțin busuiocul când vine vorba de calitatea și cantitatea învățământului superior, unde s-a clasat pe locul 50, respectiv 53. Învățământul primar și sistemul sanitar sunt însă la coada clasamentului, pe locul 88. Din nou, țări precum Rwanda, Vietnam și Tadjikistan stau mai bine.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

53 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago