Categories: Primăria Timişoara

Opt terenuri de sport de cate 1.000 metri patrati vor fi realizate de primarie! S-a stabilit unde

Se știe unde vor apărea primele opt terenuri de sport multifuncționale promise de municipalitate! Ele nu vor fi însă realizate decât, probabil, anul viitor, pe bani de la bugetul local. În această perioadă va fi realizată documentația tehnică.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, marți, că a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu detalii de execuție pentru realizarea a opt terenuri de sport multifuncționale. Suma pe care o va plăti municipalitatea pentru documentația care trebuie finalizată în patru luni este de 44.000 lei, fără TVA. „Avem în plan să construim 20 de astfel de terenuri de sport multifuncționale, de minifotbal, baschet, handbal, amplasate în tot orașul, pentru a crea, în primul rând pentru tineri, dar fără nicio restricție, pentru persoane de orice vârstă, posibilitatea de a face sport. Cele opt terenuri vor fi amenajate pe bd. Corneliu Coposu, Calea Bogdăneștilor, str. Academician Remus Răduleț, str. Demetriade, Intrarea Doinei, Avram Imbroane, str. Zefirului, str. Holdelor și str. Martir Ioan Stanciu”, a explicat edilul.

Fiecare teren va avea o suprafață de 1.008 metri pătrați și va avea dotare standard: două porți de minifotbal handbal, două coșuri de baschet omologate, două coșuri de baschet pentru copii, cinci bănci și patru coșuri de gunoi. „Dotările vor fi antivandalism și vor fi fixe. Terenul de sport va avea un gard de protecție cu o înălțime de patru metri și va fi iluminat electric”, a mai spus Robu. Edilul spune că, de îndată ce va fi finalizată documentația, se va da drumul licitației pentru execuție. Foarte probabil însă, cele opt terenuri nu vor fi construite decât anul viitor și vor fi urmate de altele. „Pentru aceste terenuri sunt deja toate aspectele birocratice rezolvate, terenurile sunt libere de sarcini. Mai avem încă opt sau nouă locații care sunt aproape clarificate si, de îndată ce nu va mai fi absolut nimic neclar, vom da drumul la un nou pachet de terenuri pentru elaborarea documentației”, a mai declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago