Categories: Ziaristu' de terasă

Zi(cu) ploaie norocoasa si organizare scandaloasa

Poli a obținut primele trei puncte din acest campionat, învingând Botoșaniul cu 1-0, după două reprize total opuse. Prima, extrem de plictisitoare și urâtă ca o zi lungă de post, iar a doua antrenantă, cu mult angajament fizic și destule faze la poartă. A fost greu, dar meritat, având în vedere numărul ocaziilor create la cele două porți. Dar ca să fim cinstiți, așa cum multă lume s-a plâns de arbitraj după meciul de la Târgu Mureș, și luni, moldovenii aveau toate motivele să acuze neprimirea unei lovituri de la 11 metri. Cât despre noroc, se spune că îi ajută pe cei puternici. Astfel că, la faza unicului gol, fundașul central al Botoșaniului, Cordoș, era la marginea terenului, primind îngrijiri medicale. Și la urma urmei poate fi considerat noroc și faptul că n-a jucat Curtean (nu spun nimic de Artean), care era trecut titular, dar avea probleme cu carnetul de joc. Fiindcă ambii spanioli au jucat satisfăcător spre bine, iar de Curtean s-a cam lămurit lumea ce poate. Cât despre jucătorii timișoreni, s-au văzut plusuri clare la Zicu, Belu și Elek și joc constant bun la Popescu. Noii intrați Pap și Luchin au dat mai multă siguranță apărării, cu mențiunea că primul a avut și o „chiflă”.

Trec însă și la partea urâtă a acestui meci. Fiindcă nu se poate să treci cu vederea problemele organizatorice. Se pare că cei de la Poli nu pot în ruptul capului să organizeze un meci normal de fotbal. În prima partidă a fost problema cu biletele, în jur de 2.000 de persoane fiind lăsate să intre gratuit. La meciul cu Botoșaniul, startul a fost amânat cu 30 de minute fiindcă doi timișoreni (plus un moldovean) aveau probleme cu carnetele de joc. Nu mai vorbesc de faptul că tabela de marcaj n-a funcționat. Momente penibile de un amatorism cras, chiar penibil. Și când te gândești că în club sunt tot felul de tăietori de frunze la câini plătiți din impozitele timișorenilor…

Mai mult, „patronul” Nicolae Robu, în loc să-și ceară scuze celor aproximativ 5.000 de oameni care au venit la meci pe frig și ploaie, felicită pe Facebook conducătorii clubului. Asta, ca să vezi cât provincialism există în acest club! Noroc cu „miticul” Stanciu, care a anunțat și sancțiuni drastice după această ispravă, fiindcă bănățenii noștri făloși n-au văzut nicio neregulă. Și încă o chestiune care ține de comunicare. Timp de 15 minute, nimeni n-a spus absolut nimic la stația de amplificare ce se întâmplă, cum e normal pe un stadion cât de cât civilizat. Toată lumea dădea telefoane pe la prieteni, pentru a întreba ce se întâmplă. Pe la și un sfert s-a spus că sunt niște mici probleme organizatorice. Evident, huiduieli binemeritate! Pe la 21,25 s-a dat „vestea bună” că meciul va începe în curând. În mod cert, la Chiajna și Voluntari nu se poate întâmpla așa ceva. Asta ca să dau exemple din zona periferică și „subdezvoltată” a campionatului, dar și a țării. Și încă o chestiune care ține tot de organizarea haotică.

La primul meci a fost o ceartă, aproape lăsată cu bataie între Răzvan Mușat, fiul mai celebrului său tată Petre Mușat, și liberalul Adrian Pășcuță, care voia să vândă sucuri pe stadion fără autorizație. C-așa o fi învățat la PNL și la primăria șefului său de partid! La meciul cu Botoșaniul n-a mai vândut nimeni sucuri. Bine, la ce vreme a fost, nu cred că erau prea mulți clienți. Următorul meci acasă este cu Astra peste două săptămâni. Oare vor putea cei de la club să organizeze în fine un meci fără probleme? N-aș pune pariu! (sursa foto: www.gsp.ro)

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago