Categories: Ziaristu' de terasă

Timisoreanule din zona Soarelui-Giroc, dormi linistit: Heaven a fost amendat pentru tine! Cu 100 de euro

Odată cu venirea verii, pentru timișorenii din zonele Stadion, Soarelui, Giroc etc. a început calvarul. În nopțile de week-end în aceste zone nu se mai poate dormi din cauza zgomotelor infernale scose de cluburi. Cel mai cunoscut, dar și cel mai zgomotos, este Heaven-ul fostului milițian Dorin Epure. Oricâte reclamații s-ar face, oricâte sesizări, nimeni și nimic nu-i poate veni de hac acestuia. Bașii dați la maximum nu încetează decât spre ora 8 dimineața. Culmea, printre avocații din oficiu ai acestui club se numără chiar primarul Nicolae Robu, care în urmă cu vreo doi ani dădea celebrul verdict: „Timișoara nu este campus monastiresc, ci o localitate cu viață, care trebuie să aibă și cluburi”. Probabil Robu n-a aflat sau nimeni nu i-a spus, dar în Timișoara mai sunt și oameni care muncesc. Chiar și în week-end. Și pentru a da randament la muncă, mai trebuie să și doarmă noaptea. Or, în zonele respective nu se poate din cauza hărmălaiei din cluburi. Nu mai vorbesc de bolnavii de la Spitalul Județean.

Având acest sprijin din partea primarului, evident că Poliția Locală, Garda de Mediu sau alte instituții care ar trebui să intervină aplică tactica struțului. Că doar n-o să închidă ditamai clubul, iar Timișoara să ajungă campus monastiresc! Ce-i drept, din când în când la nenumăratele sesizări, mai intervine Poliția Locală. Așa cum a făcut-o zilele trecute, când a anunțat triumfător că Heaven a fost amendat cu 500 de lei. Adică puțin peste 100 de euro. Asta da lovitură pentru Epure! Cât o sticlă de șampanie vândută fără bon fiscal. Dar Poliția ne-a demonstrat că și-a făcut treaba, Epure a plătit amenda și toată lumea e fericită și cu simțul datoriei împlinite. Cu o singură excepție. Locuitorii din zonă chiar nu vor fi extaziați de această amendă. Și nici nu vor putea dormi mai bine.

Acest gen de amenzi, menite să scoată ochii unora, aduce foarte mult cu cele pe care aceiași polițiști le mai dau țiganilor cu parangheliile de vară. Sume modice, cam a zecea parte din banii pe care și cel mai pârlit dintre nuntași o aruncă pe fruntea lăutarilor. Soluția nu stă în aceste amenzi ridicole. Dacă un club depășește nivelul legal de zgomot, îl amendezi prima dată și îi dai somație să intre în legalitate. Iar a doua oară prins cu bașii dați la maximum, îl închizi. La fel și parangheliile țigănești. Au intrat pe domeniul public, îi dispersezi sau le dai culcat pe caldarâm. Iar cine se opune, în mod cert mai sunt locuri în arestul Poliției sau pe Popa Șapcă!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

10 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago