Terasa La Capite, inchisa cu repetitie! Si River Deck are lacat pe usa

Încă o amendă pentru un club zgomotos din Parcul Justiției, iar alte cinci societăți comerciale au fost închise de primărie, în principiu pentru lipsa autorizației de funcționare, dar și pentru tulburarea liniștii publice. Printre acestea, și celebra terasă La Căpițe, închisă oricum deja de ANAF!

Polițiștii locali au amendat, în noaptea de joi spre vineri, cu 200 de lei DJ-ul Clubului Toniq, aflat în Parcul Justiției, deoarece „a tulburat fără drept liniștea locuitorilor din zonă prin folosirea la intensitate mare a aparatelor muzicale”. Estea cea de-a cincea amendă datăm în ultima perioadă, pentru această terasă ultracentrală, de unde muzica se aude la mare distanță. Suma totală: 2.700 de lei! Următorul pas va fi suspendarea activității, pentru că legea prevede o astfel de sancțiune drastică, în cazul „repetării contravențiilor referitoare la tulburarea liniștii publice”.

Între timp, în această săptămână, primăria a închis temporar, pentru 30 de zile, alte cinci societăți comerciale. Este vorba despre SC Brysel SRL-D, un salon de întreținere corporală, și Alinafood Enterprise SRL, cu activități de alimentație publică, ambele fără autorizație de funcționare. De asemenea, a fost închisă SC Duo Group Service SRL, tot pentru lipsa autorizației de funcționare, dar și pentru tulburarea liniștii publice. Tot închisă va rămâne și terasa River Deck, care funcționa liniștit fără acord pentru desfășurarea exericițiilor comerciale și, în plus, a fost reclamată de mai multe ori pentru tulburarea liniștii publice. Cu lacătul pus pe ușă acum aproape două săptămâni, în urma unui control al ANAF, pitoreasca terasă La Căpițe a fost luată în vizor și de inspectorii primăriei. Culmea, aceștia au constatat că SC La Căpițe Berărie SRL nu avea… autorizație de funcționare! Primarul Nicolae Robu spune că nu e intenția municipalității să închidă localurile. „Încă există multe societăți comerciale care funcționează fără autorizație, este inadmisibil. Nu ne interesează cine sunt proprietarii, ne interesează respectarea legii. Întâmplarea face ca o parte din aceste unități au avut sesizari că tulbură liniștea publică. Noi ducem o campanie pentru aducerea în legalitatea a tot ceea ce este în oraș. Toate aceste societăți au la dispoziție 30 de zile pentru a intra în legalitate”, a declarat, vineri, edilul.

Întrebat dacă i se pare normal ca muzica din cluburile de la stadion să deranjeze locuitorii din zona Stadion-Soarelui, iar amenzile să fie ridicol de mici, Robu afirmă că atât permite legea. „Totuși, nu putem să transformăm orașul în campus monastiresc”, a spus, din nou, primarul, reiterând o idee pe care tot el a lansat-o în vara anului trecut. Clubul Heaven a fost amendat pentru gălăgie cu 500 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago