Categories: Economic

Vicepremierul Ungariei a certat Guvernul Romaniei ca nu deschide mai multe puncte de frontiera

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt a luat la rost autoritățile române, cărora le-a cerut să găsească soluţii pentru conectarea drumurilor locale de o parte şi alta a graniţei. În ultimii ani, Ungaria a construit, cu finanţare europeană, nouă drumuri de frontieră noi care nu au corespondent în România.

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt a certat autoritățile române sâmbătă, la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac 2. Lăsând diplomația la o parte, oficialul maghiar a cerut răspicat Guvernului României să deschidă frontiera către Ungaria. „Recomandăm guvernului român să-şi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte conectarea drumurilor locale de lângă graniţă. Desigur, este excelent că a fost deschis acest punct de frontieră, este o piatră de temelie. Acum trebuie să realizăm şi legarea drumurilor locale, noi am realizat numeroase drumuri la nivel local, în zona graniţei, care să lege comunităţile maghiare din cele două părţi ale graniţei. Majoritatea sunt construite cu bani europeni. Din păcate, acestea nu se pot lega cu cele din partea română, din cauza refuzului de a deschide noi puncte de frontieră”, a spus Semjen, în cadrul discursului oficial. Conform vicepremierului maghiar, este vorba despre nouă drumuri de frontieră noi, care nu pot fi deschise însă traficului, deoarece nu există legături de cealaltă parte a graniței. Semjen a mai cerut și finalizarea urgentă a autostrăzii Transilvania, aducând în discuție… nevoia maghiarilor de a avea la dispoziție cele mai bune legături rutiere. „Noi considerăm că în acele zone ale Ardealului care sunt locuite de maghiari este important să avem șosele rapide”, a mai declarat oficialul maghiar.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago