Categories: Primăria Timişoara

Camionetele de peste 1,9 tone si microbuzele ar putea fi parcate din nou printre blocuri

Interdicția de parcare între blocuri a mașinilor de marfă de peste 1,9 tone și a microbuzelor cu mai mult de nouă locuri, votată în iulie în CL, ar putea avea viață foarte scurtă. Un consilier local liberal se gândește să propună deja modificarea ei, în sensul revenirii la interdicția referitoare doar la vehiculele de peste 3,5 tone. Acesta spune că, în actualul format, hotărârea este „neproductivă”.

În plenul din luna iulie, consilierii locali au votat modificarea unei hotărâri din 2006 care interzicea „staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara”. Totul, pe motiv că „pe străzi, pe aleile dintre blocuri şi în parcajele aferente acestora, staţionările voluntare ale vehiculelor grele sunt extrem de frecvente. (…) Acest fenomen reduce semnificativ capacitatea de circulaţie şi staţionare pe arterele rutiere, fiind o piedică în calea desfăşurării fluente şi în condiţii de siguranţă a traficului şi, de asemenea, produce poluare fonică în zonele rezidenţiale”. Conform noului act normativ, este interzisă în zonele de blocuri „staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfă şi al vehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune”. Aceste mașini pot fi parcate doar în spații special amenajate: str. Gării nr. 6-7, str. Iulie Maniu nr. 54, Ioan Slavici nr. 75, Calea Dorobanților nr. 59, CFR Timișoara Est nr. 5A, Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 63, str. Ion Heliade Rădulescu nr. 1, str. Gării nr. 1 și str. Ștrandului, vizavi de imobilul cu nr. 6.

Polițiștii locali au trecut la amenzi, astfel că, într-o singură zi, la finele lunii trecute, au sancționat nu mai puțin de 112 de persoane, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 2.500 lei. Asta, deși hotărârea a fost votată cu amendament propus de social-democratul Daniel Idolu, care a propus o perioadă de grație de trei luni, în care să fie acordate doar avertismente. Actul normativ ar putea avea însă viață scurtă. Liberalul Ștefan Sandu se gândește să propună deja modificarea hotărârii, în sensul… revenirii la vechile prevederi, plus niște indicatoare. „S-a pornit o adevărată vânătoare a microbuzelor staționate în oraș, foarte mulți cetățeni fiind total nemulțumiți. Consider că actuala reglementare este total neproductivă. În acest sens voi propune modificarea acestei prevederi în sensul aplicării doar pentru vehiculele cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 t. În spațiile limitate din zonele de blocuri propun montarea unor indicatoare de limitare a accesului la vehicule cu masa maximă 2,7 t, rezultând implicit și imposibilitatea de a staționa”, spune Sandu. Rămâne de văzut când va fi propusă o astfel de modificare și dacă ea va trece de plen.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago