Categories: PoliticaPoliticieni

Grapini despre Robu: Nu-si face treaba si nu merita sa fie primar

Maria Grapini este foarte nemulțumită de modul în care primarul Nicolae Robu gestionează problemele orașului. Europarlamentarul a declarat că edilul e mult prea preocupat de fântâni colorate ca să se ocupe de problemele cetățenilor din cartierele mărginașe sau de cei care îi solicită audiențe de luni de zile.

Europarlamentarul Maria Grapini, care este și președintele interimar al Partidului Puterii Umaniste Timiș, susține că este foarte dezamăgită de modul în care edilul Nicolae Robu gestionează problemele timișorenilor. După ce a purtat discuții cu mai mulți cetățeni, Grapini a ajuns la concluzia că primarul nu-și face prea mult timp pentru a sta de vorbă cu locuitorii orașului care stau în cartiere mărginașe din Timișoara. Europarlamentarul a adus în discuție și problemele unor proprietari de locuințe, care riscă să rămână pe străzi deși au cumpărat apartamentele de la stat. Este vorba despre imobilele de pe strada Timotei Cipariu nr. 10 și nr. 11, strada J Preyer nr. 5 și Bulevardul Take Ionescu nr. 21. În total sunt 44 de apartamente, dintre care 22 au proprietari, iar restul sunt date în chirie de către stat. De nu mai puțin de 18 ani Asociația Funebrală România încearcă să pună mâna pe ele, pretinzând că asociația a fost înființată în anul 1852 și că-i revin locuințele. Documentele găsite de proprietari arată însă că lucrurile nu stau așa, ba mai mult există și falsuri în semnăturile asociației. După ani petrecuți prin instanță, judecătorii au decis că proprietarii sunt cumpărători de rea credință și au dispus desfacerea contractelor de vânzare – cumpărate. Totuși, nu s-au dat nici un fel de argumente care demonstrează că aceștia sunt într-adevăr cumpărători de rea credință. O parte dintre proprietari au povestit că au cerut audiențe primarului Robu, dar sunt pe lista de așteptare de luni bune. „Am sperat în schimbarea primarului Ciuhandu, am sperat într-o schimbare! Iată că se termină primul mandat al primarului și comportamentul departamentul juridic e neschimbat. Nu pot să nu aduc în discuție și problemele oamenilor care stau în cartierele mărginașe, dar care sunt ale Timișoarei. Ei se plâng de gunoaiele neridicate, de mizeria de acolo, de faptul că oportunitatea primarului este alta decât a cetățenilor. El se gândește cum să pună fântâni cu lumini pe Bega, dar ne inundă gunoiul în cartierele mărginașe. Nu se poate! (…) Nu s-a schimbat nimic! Am foarte multe plângeri că Robu nu-i primește în audiențe pe oameni. Prima obligație a primarului nu e să stea să se ocupe de hârtii, că are parte administrativă. El trebuie să discute cu oameni, asta-i prioritatea. Restul dă de lucru la departamente. Cum să existe oameni înscriși de șase luni la audiențe? Acest mod de lucru arată că nu merită să fii primar”, a declarat Grapini.
Europarlamentarul și-a continuat discursul spunând că-i cere public edilului să-i primească urgent în audiențe pe oamenii care au probleme. „Nici mie nu mi-a răspuns primarul. M-am milogit de el două luni să vină să-i predau fostul sediu al PC Timiș. (…) Nu își face treaba cum trebuie. Nu știu ce consilieri are dar un primar trebuie să apere drepturile cetățenești”, a concluzionat eurodeputatul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago