Categories: Primăria Timişoara

Pista de biciclete pe sosea de 100.000 de euro, intre Calea Martirilor si Calea Sagului / FOTO+VIDEO

Pistă de biciclete de un kilometru, direct pe carosabil! Se poate și la Timișoara, pe arterele cu un trafic auto ceva mai redus. Primăria anunță finalizarea unui astfel de traseu, pe străzile Diaconul Coresi – Eneas, între Calea Martirilor și strada Drubeta. UPDATE: Amenajarea pistei a costat aproape 100.000 de euro.

Primăria Timișoara a fost criticată, de-a lungul timpului, pentru soluțiile uneori hilare găsite pentru crearea pistelor de biciclete. Unele dintre acestea aveau doar câțiva zeci de centimetri lățime, altele încep și se termină de niciunde, iar altele, cu precădere cele de pe malurile Begăi, se „unduiesc” într-un mod nefiresc. În plus, nici pistele desenate direct pe trotuar nu au scăpat de critici, atât ale bicicliștilor, cât și ale pietonilor. În acest context, primăria anunță finalizarea unui nou model de traseu pentru pedalat. De această dată, a fost aleasă o stradă cu sens unic, fără trafic auto intens, unde pista de biciclete se află direct pe carosabil. „Utilizarea bicicletei pe scară tot mai largă, atât în scop utilitar, cât şi recreaţional, impune o continuă adaptare a soluţiilor pentru biciclişti. Din acest punct de vedere, confortul în deplasare şi siguranţa în trafic sunt esenţiale. Una din soluţiile realizate pentru a atinge aceste obiective este cea implementată pe străzile Diaconul Coresi – Eneas. Aici a fost realizată o pistă de biciclete cu dublu sens, cu o lăţime de doi metri, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash, pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Covorul asfaltic este nou şi au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului. Străzile perpendiculare pe acest traseu amintit au fost dotate cu calmatoare, pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto”, explică viceprimarul Dan Diaconu. Noua pistă de biciclete are o lungime de un kilometru. Lucrările de amenajare vor continua însă, de la strada Eneas până la Calea Șagului. „Vom asigura astfel o legătură sigură pentru biciclişti între Calea Şagului şi Calea Martirilor. Traseul este paralel cu Bd. Liviu Rebreanu, însă pentru bicicliști această rută este dificil de utilizat, din cauza traficului intens”, mai spune Diaconu. Valoarea lucrărilor de amenajare pentru această pistă a fost de aproximativ 430.000 lei, cu TVA inclus. Asfaltarea a fost efectuată de SDM, iar marcajele, de SC Rosign SA.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago