Categories: Politicieni

Primarul Robu, dezlantuit pe Facebook: Rusine, PSD!

În loc să fie lăudat, așa cum se aștepta, pentru „perfomanțele” sale, primarul Nicolae Robu s-a trezit atacat de PSD Timișoara, care ar fi demarat o campanie de intoxicare „pe mulți bani”. Primarul a reacționat violent pe Facebook împotriva social-democraților. Aceștia au ripostat, afirmând că Robu dă vina pe alții pentru propriile nereușite.

Enervat de acuzele PSD Timiș, potrivit cărora Primăria Timișoara ar putea intra în faliment, Nicolae Robu reacționează violent. Pe contul său de Facebook, edilul a postat un lung comentariu cu titlul „Rușine PSD!”, în care îi acuză pe social-democrați că n-au făcut nimic pentru Timișoara, nici la nivel local, nici guvernamental. „Vin alegerile și timișorenii vor de la fiecare partid și fiecare candidat realizări, realizări concrete, nu vorbe goale! iar la capitolul realizăriu, la PSD e dezastru: nimic, nimic, nimic”, scrie Robu. Fiindcă tot nu se pod lăuda cu ceva concret, PSD-iștii ar fi demarat o campanie de intoxicare, „făcută cu bani mulți, foarte mulți chiar”, se plânge edilul. El a trecut în revistă câteva episoade din această campanie: faptul că nu se va face Pasajul Michelangelo, că nu se va termina proiectul Cetate, că primăria va pierde fondurile europene și va intra în faliment.

„Asta întrece toate limitele nerușinării! În loc ca Timișoara să fie lăudată că stă excelent la absorbția de fonduri europene, ocupând, dacă nu primul loc pe țară, atunci în mod sigur unul prin preajmă, implementând, din 2012 încoace – deci cu Robu ca primar! – cu succes, 35 de proiecte – unele, nu mai puțin de 13, finalizate, deja, cu succes, altele în faze foarte avansate –, Timișoara e prezentată de mașina de propagandă psd-istă, în frunte cu Antena3, ca fiind pe marginea prăpastiei! Puteți, stimați timișoreni, să iertați asta PSD-ului?! Asta, alături de celelate mârșăvii?!”, s-a dezlănțuit Robu. El a făcut și o listă cu zece obiective (Centura Sud, Centura Vest, Stadion, Sală Polivalentă etc) pentru care guvernul a dat până acum doar cinci milioane de lei (Spitalul de Copii). Finalul postării este chiar apoteotic: „Dacă împărtăşiţi nemulțumirea faţă de PSD, pentru că nu face nimic pentru Timişoara, în plus, îi mai şi creează o imagine negativă, daţi Like prezentei postări, prin aceasta spunând implicit «Rușine PSD!». Dacă apreciaţi PSD, postaţi textul: «Bravo PSD! Timișoara e cu tine!»”.

La nici o oră de la postarea acestui mesaj, PSD Timișoara a ripostat printr-un comunicat de presă asumat de președintele Sebastian Răducanu. „Atacul furibund al primarului Nicolae Robu la adresa Partidului Social Democrat nu are, ca de cele mai multe ori, corespondent în realitate. Edilul Timişoarei încearcă, printr-un joc de imagine, să arunce vina pentru nereuşitele sale în curtea noastră. Specialist în comunicare publică, primarul foloseşte psihologia inversă şi îşi maschează eşecurile sub paravanul unor aşa-zise reuşite”, arată Răducanu. El menționează că riscul pierderii a 112 milioane de lei, fonduri europene, a fost pusă în discuție de ADR 5 Vest, nu de PSD. „Din Sardinia, însă, Nicolae Robu a tratat cu multă nepăsare acest subiect”, adaugă șeful PSD Timișoara. În finalul comunicatului, Răducanu ridică trei întrebări pe adresa primarului: „1. Care sunt măsurile luate de la avertismentul ADR 5 Vest? 2. Ce se va întâmpla dacă acest avertisment se adevereşte? 3. Care este planul concret al Primăriei Timişoara pentru proiectul «Timişoara Capitală Culturală Europeană?»”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago