Primăria Timișoara își asumă finanțarea cluburilor sportive, chiar și în lipsa normelor de aplicare a Legii sportului, modificată în primăvară. Primarul Nicolae Robu spune că e obligatoriu acest lucru, pentru că nu poți închide cluburile sportive ca și cum ar fi… langoșerii.
Consiliul Local Timișoara se întrunește joi în ședință extraordinară. Cu o ordine de zi deloc stufoasă, consilierii locali vor avea totuși de discutat mai multe „urgențe”. Așa a explicat primarul Nicolae Robu graba cu care a fost convocat acest plen. Una dintre ele este legată de finanțarea asociațiilor sportive. Legea sportului, prin care este reglementat și modul de finanţare al cluburilor sportive, a fost modificată în primăvară, dar normele de aplicare nu au apărut nici până acum. „Pentru ediţia 2015-2016 nu am putut să dăm bani până acum (…) În baza noii legi, facem un contract, mergem pe ideea de a plăti cotizație. Nu mai aşteptăm după norme, adoptăm aceste contracte pe care le vom semna cu asociaţiile sportive şi vom începe să dăm bani. Nu putem să le ducem în faliment sau le lăsăm să ajungă la penalități, la restanțe, inclusiv către stat… Nu mai putem sta. Noi nu suntem asociați cu niște structuri sportive, așa cum în mod greșit scrie în raportul Curții de Conturi. Suntem membri constituenți ai acelor structuri sportive, e cu totul altceva. Drept urmare, plătim o cotizație, dar n-o plătim lăsând structura să facă ce vrea cu banii, ci stabilim ce se poate face cu banii. Acum stabilim pe bază de contract și anexe la contract, care rezolvă problema aceasta mai riguros și mai analitic decât o făceam noi oricum”, spune Robu.
Primarul susține, în continuare, că angajații Curții de Conturi interpretează legea într-un mod propriu. „În legea aceasta nouă, din primăvară, scrie că se pot face inclusiv plăți salariale. Te trezești că-ți vine apoi cineva de la Curtea de Conturi, care spune că da, dar plățile salariale trebuie făcute după grila de salarizare a bugetarilor. Dar tu nu ai corespondență cu grila bugetarilor… E o abordare aberantă. Tu ești o structură de tip ONG, care funcționează după cu totul și cu totul altă legislație”, explică liberalul. În plenul de joi după-amiază, Robu speră ca situația să fie reglementată, iar cluburile să înceapă să primească bani. „Ce trebuie să facem acum? Să desființăm rugbyul, handbalul, fotbalul și baschetul? Ce administrație ar putea face așa ceva? (…) Odată desființată echipa, n-o mai înființezi, nu e așa simplu. Nu e ca și cu o langoșerie. Hai să deschid o langoșerie și, dacă nu merge, o închid. Și dacă vreau s-o redeschid, că lumea vrea langoși, o deschid din nou. Nu merge, aici e complicat”, a conchis Nicolae Robu. Primăria a alocat în acest an următoarele sume pentru cluburile sportive: ACS Poli – șapte milioane de lei, BC Timișoara și Timișoara Saracens RCM – câte trei milioane de lei, CSU Handbal – 1,2 milioane de lei.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…