Pasajele Jiul si Popa Sapca, cosmarul soferilor timisoreni, vor fi total transformate / VIDEO

De la anul, șoferii vor putea circula mult mai relaxați prin două dintre cele mai aglomerate zone din Timișoara. Pasajele Jiul și Popa Șapcă vor fi lărgite, iar zonele vor fi transformate radical. Vor fi câte patru benzi, dar și trotuare și piste de biciclete, așa după cum arată două filmulețe postate pe YouTube.

Lărgirea străzilor și pasajelor Jiul și Popa Șapcă le este promisă timișorenilor încă de pe vremea administrației Ciuhandu, iar primarul Nicolae Robu a vorbit și el, chiar din campania electorală, despre aceste lucrări. Banii ar fi trebuit să provină de la guvern, apoi s-a vorbit de credit furnizor, pentru ca, în final, să se ajungă la finanțarea de la bugetul local. Inițial, Robu spunea că se va lucra doar la unul dintre ele, pentru că traficul nu ar permite mai multe restricții. Ulterior, primarul a revenit. „Am asumat – şi m-am bucurat când am văzut ce suport am la cetăţenii Timişoarei pentru asta – să dau drumul deodată la două lucrări foarte mari: la lărgirea trecerii pe sub calea ferată în zona Jiul, respectiv în zona Popa Şapcă, şi la lărgirea străzilor conexe totodată, şi îmi asum să gestionez simultan cele două lucrări, evident având grijă ca perturbarea produsă în oraş să fie minimizată”, a declarat Robu, la începutul lunii septembrie.

Licitația pentru Pasajul Jiul este în desfășurare, termenul de depunere a ofertelor fiind 27 octombrie. Lucrarea este estimată la 7.8 milioane de euro, cu tot cu TVA. Cea pentru Pasajul Popa Șapcă urmează să fie lansată în scurt timp, prețul estimat fiind de 15 milioane de euro. Conform proiectelor, pe strada Jiul vor fi patru benzi, pe porțiunea cuprinsă între Splaiul Nicolae Titulescu și Bd. Republicii, iar pe sub pasajul propriu-zis vor fi cinci benzi. Pe strada Popa Șapcă vor fi, de asemenea, patru benzi, trotuare și piste marcate de biciclete. Firmele constructoare ar putea fi cunoscute până la finele acestui an, după expirarea perioadei de contestații. Lucrările vor începe însă abia în 2016.


Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago