Categories: Partide

Tolcea, Vighi si Giura stabilesc candidatul M10 la Primaria Timisoara

Partidul Monicăi Macovei începe să prindă contur și în Timiș. Deși filiala nu are oficial decât 50 de membri înscriși, reprezentanții M10 au planuri mari pentru alegerile locale din 2016. Aceștia susțin că vor avea un candidat la Primăria Timișoara. „Alesul” M10 va trebui să treacă printr-o comisie de integritate și arbitraj.

M10, partidul format de Monica Macovei, are de acum și filială de Timiș. Deși nu se poate lăuda cu prea mulți membri, abia 50 de persoane fiind înscrise, reprezentanții grupării politice spun că sunt zilnic contactați de persoane care vor să li se alăture. Doritorii trebuie să prezinte un CV și o scrisoare de intenție și abia după un mic interviu sau o conversație pe e-mail vor putea să afle dacă sunt sau nu demni de M10. Deocamdată, conducerea partidului este interimară, la cârma filialei de Timiș aflându-se Ada Cean. M10 are însă planuri mari în ceea ce privește alegerile locale din 2016. Pe lângă faptul că pregătesc atât candidați pentru consiliul județean, cât și pentru consiliile locale, oamenii Monicăi Macovei își doresc să aibă primar la Timișoara și la Lugoj. Doritorii vor avea de trecut însă testul integrității.

M10 are o comisie județeană de integritate și arbitraj, formată din cinci membri. Doi au carnet de partid, dar nu au mai activat până acum în politică, iar trei sunt reprezentanți ai societății civile. Nicu Fălcoi (președintele comisiei și membru al partidului), Călin Tauber (M10), Marcel Tolcea, Daniel Vighi și Marius Giura vor delibera și vor analiza dosarele. „Orice candidat pentru orice funcție sau orice candidat pentru o funcție numită trebuie să treacă prin această comisie. Rolul și importanța acestei comisii e dată de faptul că aceasta are drept de veto asupra candidaților. Membrii comisiei nu au voie să candideze”, a declarat Nicu Fălcoi. Marcel Tolcea a explicat motivul pentru care a acceptat să facă parte din această comisie. „M-am gândit destul de mult dacă o asemenea postură mi se potrivește. În cele din urmă am spus «Da» acestei invitații, pentru că mi s-a părut că M10 face un experiment care nu se regăsește în alte partide politice. Nu sunt membru de partid. Mi se pare că M10 este, în momentul de față, partidul care are ca miză și logo cuvântul integritate, iar asta tine de tot ceea ce a făcut Monica Macovei până acum”, a spus acesta. În ceea ce privește candidatul pentru Primăria Timișoara, M10 încă nu a deliberat. Cert este că membrii partidului nu sunt prea mulțumiți de prestația lui Nicolae Robu. „Nu putem contesta faptul că a făcut și lucruri bune, dar să folosești tăierile de panglici în scopuri personale… poate că nu e cel mai bun lucru pentru orașul acesta. Primarul ar trebui să fie mult mai implicat în ceea ce doresc cetățenii și să se consulte cu ei. Cred ca punctul slab al lui Robu e că nu e atent la ceea ce vor cetățenii orașului”, a declarat Cean.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată de 25.000 de lei, pentru mizerie

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu…

6 ore ago

Trezește-te! E timpul să dormi. IKEA prezintă șase elemente de bază pentru un somn bun

V-ați gândit vreodată dacă somnul pe care îl aveți vă oferă toate condițiile necesare unei…

7 ore ago

Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul…

7 ore ago

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete

Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special…

8 ore ago

Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara

În acest sfârșit de săptămână, mai exact, sâmbătă, 7.09, în Sala Mare a Teatrului Național,…

9 ore ago

Se deschide circulația pe Centura Sud/FOTO

Marți, cel târziu miercuri, pe Centura Sud se va putea circula. Traseul va oferi conexiunea…

10 ore ago