Categories: Sănătate

Cumparati dovleci roz, salvati vieti! Acum, de la mall

Pare o joacă să vopsești un dovleac, dar, la Timișoara, joaca s-a transformat în ceva serios. Pentru al treilea an la rând, Help25 invită oamenii cu inimă mare să facă un gest nobil. Cumpărați un dovleac pictat, contribuiți la o campanie generoasă. Bostanii pot fi găsiți de sâmbătă, 24 octombrie, la mall.

Anul trecut, 200 de dovleci s-au vândut repede-repede, într-un scop cât se poate de nobil: achiziţionarea unui mamograf pentru judeţele din vestul ţării. Câțiva dintre ei au fost scoși la licitație, iar restul s-au putut cumpăra la liber. Totul, în cadrul campaniei Help25, începută în 2013. Cel mai scump dovleac, „branduit” Chanel, a costat 400 de lei. În total, în conturile Help25 au ajuns 8.000 de lei din vânzarea dovlecilor, o sumă similară provenind din donațiile unor companii. În acest an, din 24 octombrie, veți putea găsi dovleci roz și Iulius Mall, într-un stand special amenajat în zona destinată copiilor. Dovlecii sunt pictați de mai mulți artiști timișoreni și, pe lângă faptul că-i veți putea cumpăra, veți putea face și donații directe în urna care va fi amplasată la standul Help25. Ulterior, în 29 octombrie, de la ora 19, cei care doresc să susțină demersurile echipei Help25 sunt așteptați la Hotel Timișoara, la evenimentul „Dovleacul Roz”. Invitatul special al serii va fi Simona Amânar Tabără, ambasador al campaniei și femeia lunii noiembrie în pictorialul roz realizat împreună cu revista Femeia. Depistat la timp, cancerul de sân nu omoară, însă, din păcate, din cauza lipsei de informare, româncele merg la doctor mult prea târziu. Anual, în România sunt depistate circa 8.000 de noi cazuri de cancer de sân și mor peste 3.000 de femei. Dacă vreți să dați o mână de ajutor acestui inimos proiect găsiți aici toate detaliile.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago