Categories: PartideUltima ora

La PNL, lupta interna pentru presedintia CJ Timis se da in trei

PNL Timiș își va anunța, la finele lunii octombrie, candidații pentru alegerile locale din 2016. Mai sunt de de stabilit detalii și de făcut sondaje, dar unele lucruri sunt clare de pe acum. Lupta internă pentru funcția de președinte al CJ se dă între un fost prefect și doi actuali consilieri județeni.

PNL Timiș a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile locale de anul viitor și, după 16 octombrie, va începe să facă listele de candidați. „Avem în minte un singur obiectiv, vrem să câștigăm anul viitor Timișul. La fel de adevărat este însă că se mai pot întâmpla multe până atunci. Va mai dura o perioadă până vom avea lista finală a candidaților la primării. În 60% din cazuri știm, în alte locuri avem doi sau trei candidați și am decis să facem sondaje”, a declarat copreședintele PNL Timiș Dan Popa. La Primăria Timișoara lucrurile sunt clare, după ce actualul edil-șef, Nicolae Robu, a anunțat că vrea un mandat. În cazul în care acesta ar fi decis să renunțe, ar fi fost interesat de funcție Ovidiu Drăgănescu, mai spune Popa. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu vizează nicio funcție în administrația locală. „Nu a aplicat pentru o funcție la alegerile locale. Nu s-a închis perioada de depunere a fișelor de aspirații, dar pentru alegerile locale am vrut să vedem care sunt colegii care trebuie monitorizați mai îndeaproape”, a declarat celălalt copreședinte liberal, Nicolae Robu.

Pe de altă parte, Ovidiu Drăgănescu este unul dintre cei trei liberali interesați de funcția de președinte al consiliului județean. Ceilalți doi sunt actualii consilieri județeni Marian-Constantin Vasile și Marin Popescu. „Cei trei au completat, până acum, în fișa de aspirații, funcția de președinte al CJ Timiș”, ne-a declarat Robu. Urmează acum ca toți trei, la fel ca și ceilalți liberali interesați de funcțiile din administrația locală, să completeze așa-numita fișă a candidatului, care însă este în curs de elaborare. „Noi am avut un model, dar îl refacem alături de colegii noștri. În principiu, ea conține secțiuni de raportare a meritelor în viața profesională, în viața politică, în comunitate… Ea va aduce un punctaj care, asociat cu meritele ce rezultă din fișă, va intra în punctajul general, împreună cu susținerea politică, dată de forul nostru colectiv de decizie. Încă nu am stabilit dacă vom vota în Consiliul de Coordonare sau dacă vom vota în BPJ. Când adoptăm fișa, vom stabili și unde se va vota”, mai spune Robu.

Felul în care va arăta fișa candidatului va fi stabilit, în foarte scurt timp, de o comisie din care fac parte și reprezentanți ai organizației de femei, ai organizației de tineret și primari. „Ea va conta undeva la 20% din punctajul final. În cazul consiliului județean, e foarte important votul primarilor, care au un organism separat. Degeaba își dorește cineva să ajungă președinte la CJ, dacă primarii nu-l vor. În plus, contează nota conducerii, a celor doi copreședinți. Toate acestea se adună și se stabilește ordinea pe lista de candidați”, a explicat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

59 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago