La PNL, lupta interna pentru presedintia CJ Timis se da in trei

PNL Timiș își va anunța, la finele lunii octombrie, candidații pentru alegerile locale din 2016. Mai sunt de de stabilit detalii și de făcut sondaje, dar unele lucruri sunt clare de pe acum. Lupta internă pentru funcția de președinte al CJ se dă între un fost prefect și doi actuali consilieri județeni.

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

PNL Timiș a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile locale de anul viitor și, după 16 octombrie, va începe să facă listele de candidați. „Avem în minte un singur obiectiv, vrem să câștigăm anul viitor Timișul. La fel de adevărat este însă că se mai pot întâmpla multe până atunci. Va mai dura o perioadă până vom avea lista finală a candidaților la primării. În 60% din cazuri știm, în alte locuri avem doi sau trei candidați și am decis să facem sondaje”, a declarat copreședintele PNL Timiș Dan Popa. La Primăria Timișoara lucrurile sunt clare, după ce actualul edil-șef, Nicolae Robu, a anunțat că vrea un mandat. În cazul în care acesta ar fi decis să renunțe, ar fi fost interesat de funcție Ovidiu Drăgănescu, mai spune Popa. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu vizează nicio funcție în administrația locală. „Nu a aplicat pentru o funcție la alegerile locale. Nu s-a închis perioada de depunere a fișelor de aspirații, dar pentru alegerile locale am vrut să vedem care sunt colegii care trebuie monitorizați mai îndeaproape”, a declarat celălalt copreședinte liberal, Nicolae Robu.

candidati pnl cj

Pe de altă parte, Ovidiu Drăgănescu este unul dintre cei trei liberali interesați de funcția de președinte al consiliului județean. Ceilalți doi sunt actualii consilieri județeni Marian-Constantin Vasile și Marin Popescu. „Cei trei au completat, până acum, în fișa de aspirații, funcția de președinte al CJ Timiș”, ne-a declarat Robu. Urmează acum ca toți trei, la fel ca și ceilalți liberali interesați de funcțiile din administrația locală, să completeze așa-numita fișă a candidatului, care însă este în curs de elaborare. „Noi am avut un model, dar îl refacem alături de colegii noștri. În principiu, ea conține secțiuni de raportare a meritelor în viața profesională, în viața politică, în comunitate… Ea va aduce un punctaj care, asociat cu meritele ce rezultă din fișă, va intra în punctajul general, împreună cu susținerea politică, dată de forul nostru colectiv de decizie. Încă nu am stabilit dacă vom vota în Consiliul de Coordonare sau dacă vom vota în BPJ. Când adoptăm fișa, vom stabili și unde se va vota”, mai spune Robu.

Felul în care va arăta fișa candidatului va fi stabilit, în foarte scurt timp, de o comisie din care fac parte și reprezentanți ai organizației de femei, ai organizației de tineret și primari. „Ea va conta undeva la 20% din punctajul final. În cazul consiliului județean, e foarte important votul primarilor, care au un organism separat. Degeaba își dorește cineva să ajungă președinte la CJ, dacă primarii nu-l vor. În plus, contează nota conducerii, a celor doi copreședinți. Toate acestea se adună și se stabilește ordinea pe lista de candidați”, a explicat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

yxsman a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 12:01 )

Draganescu e din carasm popescu e oltean parlit. singurul localnic e marian. conteaza si asta. dincolo, dobra e un taranoi agramat.

 
gheorghe a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 12:32 )

Dragănescu este născut, crescut, educat în Timișoara. Să fim corecti măi ysman!

 
Jamal a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 13:24 )

Singurul candidat serios ar fi draganescu , ceilalți doi nici o sansa

 
victoras a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 14:27 )

Se ,,bat ‘” trei castiga ,,catindatul” surpriza

 
terente a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 14:59 )

Un narcisist cu aere de vedeta, un Popescu fara Dumnezeu si unul toba de administratie…Votul meu, raspuns final, merge catre Ovidiu Draganescu.Bafta Ovi, sper ca aceste curci plouate si speriate care conduc noul PNL sa te aprecieze la justa ta valoare.

 
cristina a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 16:23 )

Am avut ocazia sa ii cunosc pe toti trei. De domnul Marin Popescu nu spun nimic
(nici de rau, nici de bine), inteligenta lui Ovidiu nu o poate contesta nimeni, in schimb la fapte mai are de lucrat si de asta are nevoie judetul. Iar cu Marian, fie ca am vrut sau nu, ne-am tot intersectat in activitatea profesionala. Un om dedicat, implicat si dornic de a produce schimbari. Cu siguranta va avea parte de toata sustinerea mea!

 
889 a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 16:27 )

o, un om delicat ?

 
King of Joy a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 16:45 )

Draganescu – un panglicar, vorbe multe si fapte putine, caracter zero barat. Cât timp a fost prefect, nu a mai cunoscut pe nimeni, in afara de marii latifundiari, care avea interes pe Legea 18. Nu intru in detalii.
Vasile – genul de om plin de sine, taciturn, lingău notoriu, fara rezultate remarcabile in trecut, scuipa unde a mâncat, apucături de despot, om care le știe pe toate.
Popescu – nu exista pur si simplu!
Alții nu aveți??????

 
Alin T. a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 17:00 )

Marian Vasile cel care se promoveaza cu poze de la inmormantari (e disperat omu), a crezut ca o sa il ajute un viitor socru dar a fost ejectat pt. ca are un caracter infect. E disperat dupa functii , si-ar vinde si pe masa sa ajunga si el ceva. Draganescu are un oarecare avantaj datorita unui bagaj de cunostinte dar are si el multe bube. Marin Popescu e doar gluma. Daca asa va ramane situatia, Draganescu clar ,va castiga.

 
Dan a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 22:02 )

Ati uitat de comunistul de Dan Popa? El vine pe turnanta si le ia fata la toti. O sa vedeti ca acest comunist tace si „ucide”.

 
pcr a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 23:34 )

Membru PCR Timisoara? Popa Dan membru PCR Timisoara?

 
PitigoL a spus: (octombrie 3rd, 2015 at 23:50 )

Cum vine asta daca Robu nu mai candida Draganescu era interesant de candidatura? Adica, indifirent de functie…eu…care sunt El Magico – Ovidius, candidez. Vreau! Orice! Oriunde! Poate ma bag si la parlamentare. Atentie!

Hai va rog nu cu Popi… Popi e la mistou?! Il lasa Pirtea?!

Vasile… Nu va ajunge sa fie candidat…il toaca Popoviciu si „popii” lui, pana la alegeri. Robu se leapada de el…

Solutia:
Nu merg la vot!

 
xulescu a spus: (octombrie 4th, 2015 at 00:38 )

Dan Popa comunist?!?Ciudat, eu stiu ca e un capitalist „bine”, detinator sau actionar la niste societati care chiar merg, sint pe plus. Dar gura lumii e sloboda.

 
Lia a spus: (octombrie 4th, 2015 at 04:22 )

Nu înțeleg cum va putea promova valorile liberale domnul Dan Popa, el, care a fost un mare secretar PCR la Întreprinderea de Autoturisme Timișoara, membru în Comitetul Municipal PCR Timișoara. Aici s-ar potrivi un vers, recitat, adesea, de un liberal autentic timișorean: ”Măi tovarăși, nu fiți triști, pcr–iștii–s peneliști”. Manipularea prin lăudarea adversarului este metodă KGB-istă, descrisă de analiști și sociologi, nu este nimic nou! Nou este demersul subtil pe care deja îl fac noii liberali, pentru înlocuirea unui președinte din fruntea PNL Timiș, așa, pentru că el trebuie să rămână ”primarul ciudat”, dar nu și președintele PNL (nou) pentru că are… multe șantiere, nu-i așa? Nu înțeleg de ce se pun sub lumina reflectoarelor persoane incompatibile cu Punctul 8 de la Timișoara, acum când lumea dorește suflu autentic, curat? Fără putreziciune securisto – comunistă? Nu înțeleg, nici măcar nu știu să fie mai discreți, să nu facă atât de multă gălăgie, ei, oamenii care au profitat de regimul comunist, din plin?

 
anteconbega a spus: (octombrie 4th, 2015 at 07:53 )

„Avere de aproape UN milion de euro
In 2005, la data numirii ca prefect, Ovidiu Draganescu avea 41 de ani. Fost deputat PNL si vicepresedinte al Comisiei de Aparare intre ?96 si 2004, prefectul de Timis are o avere uluitoare, estimata la aproape un milion de euro. El este proprietarul a doua masini, scumpe, un BMW X5 si un Audi A4, si al unui apartament in Timisoara. Conform declaratiei de avere, Draganescu mai detine doua terenuri in Dumbravita (o comuna a milionarilor in nordul orasului) si inca unul, de doua hectare, in Cearda Rosie, in zona unde au vile Chivu si Contra. Pe unul dintre cele trei terenuri, prefectul a ridicat, insa, o casa, pe care a si vandut-o intre timp.”

 
xulescu. a spus: (octombrie 4th, 2015 at 12:18 )

Dosarul fraudarii investitorului german Aton Gmbh cu peste 33 de milioane de euro de catre un grup infractional controlat de omul de afaceri Nikolaus Mann, din care a facut parte si Dan Popa, s-a aflat, astazi, din nou pe rolul Tribunalului Arad.
Dupa aproape 15 luni de la stramutarea dosarului de la Tribunalul Timis la Tribunalul Arad, pentru evitarea presiunilor si influentelor asupra justitiei locale, magistratii aradeni inca administreaza probe si audiaza martori, totodata asteptand de la expertii companiei de consultanta financiara Ernst & Young Romania orice fel de situatie sau raport realizate in perioada in care au oferit asistenta Aton Group. Astfel, dupa lentoarea in care decurge cercetarea judecatoreasca, este de asteptat ca raspunderea penala in cazul anumitor infractiuni retinute in sarcina celor sapte inculpati sa se apropie de prescriere.

Cazul fraudarii grupului german Aton Gmbh, care a deschis la Carani cea mai mare moara din sud-vestul Europei si a investit in agricultura din vestul tarii peste 200 milioane de euro, a fost anchetat de procurorii DIICOT Timis, care, prin rechizitoriul 220/D/P/2009, i-au trimis in judecata pe inculpatii Nikolaus Mann, Dan Popa, Mihaela Cipleu, Violeta Otilia Morariu, Daniel Tunea, Lucian Ivanescu si Cristian Florin Mois, initial solicitand si arestarea preventiva a celor sapte. Instanta a decis judecarea grupului Mann in stare de libertate, desi acuzatiile retinute in dosar sunt extrem de grave.
Spre exemplu, in cazul lui Dan Popa, procurorii au stabilit ca exista probe certe pentru dovedirea infractiunilor de falsificare de monede sau de alte valori, prevazuta de Legea 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, inselaciune, gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, toate in forma continuata, infractiuni aproape similare cu cele retinute in seama lui Mann.

Potrivit procurorilor, Nikolaus Mann si-a insusit ilegal, direct sau prin persoane interpuse si prin intermediul SC Euromobille SRL, societate pe care o controla in fapt, sume de bani, mijloace fixe (utilaje de exploatare miniera, de transport) si active (statie de betoane) din patrimoniul grupului Aton, prin diverse mijloace frauduloase. Procurorii spun ca, spre exemplu, Nikolaus Mann cumpara bunuri imobile, apoi le inchiria grupului Aton la un pret supraevaluat sau dobandea active la un pret subevaluat. Totodata, membrii gruparii intractionale ar fi intocmit facturi false pentru diverse achizitii si ar fi introdus in plata bilete la ordin din partea Aton, in urma executarii silite reusind sa obtina astfel sume de ordinul milioanelor de euro.

“Membrii gruparii, in calitate de administratori ai partii vatamate, sub coordonarea inculpatului Mann Nikolaus, au obtinut beneficii financiare substantiale prin insusirea in mod fraudulos, folosirea si traficarea de bunuri si bani apartinand societatilor comerciale administrate, prin falsificarea si utilizarea unor documente falsificate (contracte de comodat, de livrare de marfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare)”, a precizat DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Mai mult, membrii grupului au trecut si la executari silite de milioane de euro. “Membrii gruparii au intocmit facturi false cu specificatia avans piatra bruta si de stingere a sumelor astfel datorate prin emitere de bilete la ordin din partea Aton in valoare de aproximativ 75 milioane euro, in scopul crearii obligatiei de plata din partea Aton si garantarii platii prin 5 bilete la ordin semnate de inculpatul Tunea Daniel si avalizate in numele altor societati din cadrul grupului Aton, de catre inculpatii Ivanescu Lucian si Mois Cristian Florin. In acest scop biletele la ordin au fost introduse la plata, in urma executarii silite obtinandu-se in mod fraudulos sume importante, de ordinul milioanelor de euro, din patrimoniul partilor vatamate”, au mai retinut procurorii DIICOT, care au stabilit ca prejudiciul total creat firmelor din grupul Aton este de 33 milioane de euro.

dosar_aton

In acest sens, anchetatorii au dispus masuri asiguratorii in cazul bunurilor inculpatilor, pentru recuperarea prejudiciului.

Sa mai spunem ca Nikolaus Mann a fost achitat de Curtea de apel Bucuresti, in 2012, intr-un dosar de trafic de influenta, dupa ce avocatul sau, Andrei Gherasim, i-a pretins 100.000 de euro pentru cumpararea unor sentinte favorabile in dosarele civile ale omului de afaceri. Din aceasta suma s-a platit efectiv 50.000 de euro, motiv pentru care Andrei Gherasim a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. In 12 aprilie 2012, in urma unor informatii ale SRI, Nikolaus Mann a fost oprit de politisti la Vama Cenad, dupa ce pe numele lui fusese emis un mandat de aducere la DNA in dosarul in care a fost acuzat de cumparare de influenta. (V.E.)

 
virgil a spus: (octombrie 4th, 2015 at 12:21 )

Ovidiu-Virgil DRĂGĂNESCU
Curriculum Vitae
Date biografice
Data si locul nasterii: 26 august 1964, comuna Eftimie Murgu, judetul Caras Severin
Starea civila: necasatorit

Studii; titluri ştiinţifice
Facultatea de Mecanica – Universitatea Politehnica, Timisoara;
Facultatea de Drept – Universitatea „Spiru Haret”;
doctorand in rezistenta materialelor

Activitate politică
din 1990 membru al PNL ;
1990 presedinte al Organizatiei de Tineret Timis ;
1990 -1996 secretar al PNL Timis;
1992-1996 consilier judetean;
1998 – 2001 vicepresedinte al Organizatiei Judetene Timis;
2001 – prezent presedinte al Organizatiei Judetene Timis

Activitate parlamentară
deputat, din 1996;
1996-sept. 1997 membru al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport;
din 1997 si pana in prezent vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala;
2001 secretar al Comisiei speciale pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe;
2001 reprezentant in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO

Activitate profesională
Profesia: inginer;
1989-1990 inginer mecanic stagiar la Intreprinderea de Constructii Metalice Bocsa;
1991-1996 asistent universitar la Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului, Timisoara

Cărţi şi lucrări de specialitate publicate
lnteresele nationale in contextul globalizarii;
Liberalismul – scurt istoric

Limbi straine
engleza, franceza

Biroul parlamentar din circumscripţia electorală
Timisoara, str. Gh. Lazar nr. 1
e-mail: odraganescu@cdep.ro
Telefon: grup parlamentar 315.52.43, 402.10.70
birou parlamentar 0256/293.891, fax 0256/293.881

 
ATON a spus: (octombrie 4th, 2015 at 12:22 )

Dosarul fraudarii investitorului german Aton Gmbh cu peste 33 de milioane de euro de catre un grup infractional controlat de omul de afaceri Nikolaus Mann, din care a facut parte si Dan Popa, s-a aflat, astazi, din nou pe rolul Tribunalului Arad.
Dupa aproape 15 luni de la stramutarea dosarului de la Tribunalul Timis la Tribunalul Arad, pentru evitarea presiunilor si influentelor asupra justitiei locale, magistratii aradeni inca administreaza probe si audiaza martori, totodata asteptand de la expertii companiei de consultanta financiara Ernst & Young Romania orice fel de situatie sau raport realizate in perioada in care au oferit asistenta Aton Group. Astfel, dupa lentoarea in care decurge cercetarea judecatoreasca, este de asteptat ca raspunderea penala in cazul anumitor infractiuni retinute in sarcina celor sapte inculpati sa se apropie de prescriere.

Cazul fraudarii grupului german Aton Gmbh, care a deschis la Carani cea mai mare moara din sud-vestul Europei si a investit in agricultura din vestul tarii peste 200 milioane de euro, a fost anchetat de procurorii DIICOT Timis, care, prin rechizitoriul 220/D/P/2009, i-au trimis in judecata pe inculpatii Nikolaus Mann, Dan Popa, Mihaela Cipleu, Violeta Otilia Morariu, Daniel Tunea, Lucian Ivanescu si Cristian Florin Mois, initial solicitand si arestarea preventiva a celor sapte. Instanta a decis judecarea grupului Mann in stare de libertate, desi acuzatiile retinute in dosar sunt extrem de grave.
Spre exemplu, in cazul lui Dan Popa, procurorii au stabilit ca exista probe certe pentru dovedirea infractiunilor de falsificare de monede sau de alte valori, prevazuta de Legea 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, inselaciune, gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, toate in forma continuata, infractiuni aproape similare cu cele retinute in seama lui Mann.

Potrivit procurorilor, Nikolaus Mann si-a insusit ilegal, direct sau prin persoane interpuse si prin intermediul SC Euromobille SRL, societate pe care o controla in fapt, sume de bani, mijloace fixe (utilaje de exploatare miniera, de transport) si active (statie de betoane) din patrimoniul grupului Aton, prin diverse mijloace frauduloase. Procurorii spun ca, spre exemplu, Nikolaus Mann cumpara bunuri imobile, apoi le inchiria grupului Aton la un pret supraevaluat sau dobandea active la un pret subevaluat. Totodata, membrii gruparii intractionale ar fi intocmit facturi false pentru diverse achizitii si ar fi introdus in plata bilete la ordin din partea Aton, in urma executarii silite reusind sa obtina astfel sume de ordinul milioanelor de euro.

“Membrii gruparii, in calitate de administratori ai partii vatamate, sub coordonarea inculpatului Mann Nikolaus, au obtinut beneficii financiare substantiale prin insusirea in mod fraudulos, folosirea si traficarea de bunuri si bani apartinand societatilor comerciale administrate, prin falsificarea si utilizarea unor documente falsificate (contracte de comodat, de livrare de marfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare)”, a precizat DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Mai mult, membrii grupului au trecut si la executari silite de milioane de euro. “Membrii gruparii au intocmit facturi false cu specificatia avans piatra bruta si de stingere a sumelor astfel datorate prin emitere de bilete la ordin din partea Aton in valoare de aproximativ 75 milioane euro, in scopul crearii obligatiei de plata din partea Aton si garantarii platii prin 5 bilete la ordin semnate de inculpatul Tunea Daniel si avalizate in numele altor societati din cadrul grupului Aton, de catre inculpatii Ivanescu Lucian si Mois Cristian Florin. In acest scop biletele la ordin au fost introduse la plata, in urma executarii silite obtinandu-se in mod fraudulos sume importante, de ordinul milioanelor de euro, din patrimoniul partilor vatamate”, au mai retinut procurorii DIICOT, care au stabilit ca prejudiciul total creat firmelor din grupul Aton este de 33 milioane de euro.

dosar_aton

In acest sens, anchetatorii au dispus masuri asiguratorii in cazul bunurilor inculpatilor, pentru recuperarea prejudiciului.

Sa mai spunem ca Nikolaus Mann a fost achitat de Curtea de apel Bucuresti, in 2012, intr-un dosar de trafic de influenta, dupa ce avocatul sau, Andrei Gherasim, i-a pretins 100.000 de euro pentru cumpararea unor sentinte favorabile in dosarele civile ale omului de afaceri. Din aceasta suma s-a platit efectiv 50.000 de euro, motiv pentru care Andrei Gherasim a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. In 12 aprilie 2012, in urma unor informatii ale SRI, Nikolaus Mann a fost oprit de politisti la Vama Cenad, dupa ce pe numele lui fusese emis un mandat de aducere la DNA in dosarul in care a fost acuzat de cumparare de influenta. (V.E.)

 
@xulescu a spus: (octombrie 4th, 2015 at 13:47 )

Confunzi marfa cu ambalajul. Dan Popa, personajul din dosarul Mann, este diferit de Dan Popa, copresedinte PNL Timis. Informatii ai aici: http://www.ziuadevest.ro/politic/52380-dan-popa-vs-dan-popa . Vad ca o dai inainte cu aceasta confuzie, voita sau nu. Pentru corecta informare precizarea trebuia facuta.

 
TIMISOARA a spus: (octombrie 4th, 2015 at 14:09 )

Robu, ”primarul ciudat” al lui Dan Popa
liaConsolidarea PNL – ului nou (sună bizar acest ”nou” pentru un partid istoric), chiar aici, la Timișoara, trece prin suferințe. Sa nu-mi spună pdl-iștii, mai noii pnl-iști, că nu este așa, nu-i voi crede. Și am rațiuni serioase. Una dintre ele este legată de faptul că deja președinte interimar, Dan Popa, (din partea PDL, în noul PNL), scoate ”gheruțe nevinovate”, așa cum a făcut-o recent, într-o declarație publică, la pressalert. Și ce spune el, în numele metaforelor și al altor figuri de stil folosite în ”magicul dialog”? Spune că primarul Nicolae Robu este… ciudat. L-am întrebat pe domnul Dan Popa, telefonic, ce înseamnă ”ciudat” pentru el și aș fi avut alte multe întrebări de pus, chiar așa, telefonic, dar nu se poate comunica cu ”Dinu Păturicii” politicii locale, pentru că ei vorbesc fără punct. Au un debit verbal, o tahilalie, adesea, a la madam Udrea Elena, pentru a-ți ține la o parte atenția, pentru a manipula dialogul. Ei pot să facă asta, dar nu cu mine! Iată de ce: După ce am înțeles că un ”primar ciudat” este cineva care deschide șantiere, dar joacă și fotbal, este cineva care muncește enorm, dar cântă și la chitară, iată ce nu am înțeles eu: Nu înțeleg cum poate fi apreciat și promovat un ins ca Alin Popoviciu, implicat în atâtea nereguli, un om cu DNA –ul pe cap, cu averea sechestrată (fie și parțial) și cum i se poate face lui o promisiune pentru o funcție în noul PNL, pentru ce merite? Nu înțeleg de unde atâta ”dragoste” pentru ”noua generație din PNL”, să fie, oare, o campanie mascată pentru recrutarea din interior a unor oameni din PNL istoric? O ademenire pentru voturi viitoare? Nu înțeleg de ce nu-și dau demisia cei doi: Popoviciu și Sămărtinean, pe când Ostaficiuc a făcut asta și este mult mai decent să fie așa? Nu înțeleg cum va putea promova valorile liberale domnul Dan Popa, el, care a fost un mare secretar PCR la Întreprinderea de Autoturisme Timișoara, membru în Comitetul Municipal PCR Timișoara. Aici s-ar potrivi un vers, recitat, adesea, de un liberal autentic timișorean: ”Măi tovarăși, nu fiți triști, pcr–iștii–s peneliști”. Manipularea prin lăudarea adversarului este metodă KGB-istă, descrisă de analiști și sociologi, nu este nimic nou! Nou este demersul subtil pe care deja îl fac noii liberali, pentru înlocuirea unui președinte din fruntea PNL Timiș, așa, pentru că el trebuie să rămână ”primarul ciudat”, dar nu și președintele PNL (nou) pentru că are… multe șantiere, nu-i așa? Nu înțeleg de ce se pun sub lumina reflectoarelor persoane incompatibile cu Punctul 8 de la Timișoara, acum când lumea dorește suflu autentic, curat? Fără putreziciune securisto – comunistă? Nu înțeleg, nici măcar nu știu să fie mai discreți, să nu facă atât de multă gălăgie, ei, oamenii care au profitat de regimul comunist, din plin? Niciun strop de decență? Totul se expune la vedere, precum Udrea, decolteul său vulgar? Ei, care au pupat sultana băsistă și au tremurat de iubire pentru un nemernic care a viciat toată România, în cei 10 ani de mandat, ei au acum epitete pentru un liberal care nici măcar membru simplu, în PCR, nu a fost?
O să am încă multe întrebări pentru domnul Dan Popa, dar într-o ediție viitoare. Între ele, despre lista CNSAS referitoare la anumiți colaboratori ai fostei Securități de la Timișoara, cei cu dosare distruse în 1990… Poate mă luminează…
Fiica unui liberal, întemnițat de comuniștii pe care i-ați servit,

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, în locul lui Carmen Dan la Interne?

Fostul premier şi preşedinte al PSD Timiş, Sorin Grindeanu, are mari şanse să preia conducerea Ministerului de Interne. O spune ziaristul Ion Cristoiu, un apropiat al cercurilor PSD-iste. Într-un interviu pentru Mediafax, cunsocutul ziarist Ion Cristoiu afirmă că are are informaţii din PSD, potrivit cărora fostul premier Sorin Grindeanu va prelua funcţia de ministru de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu, în locul lui Carmen Dan la Interne?
CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

ASU Poli

Amicale cu goluri pentru Ripensia Timișoara și ASU Politehnica

ASU Politehnica a întâlnit Reșița, într-un amical de gală ce poate deveni derby-ul banatului în campionat, în timp ce Ripensia a întâlnit divizionara a treia, ACS Dumbrăvița. Ambele partide au avut goluri, dar și parte de același deznodământ, remiza. În Ciarda Roșie, Ripensia a întâlnit de dimineață Dumbrăvița, echipă ce nu de mult s-a reunit,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amicale cu goluri pentru Ripensia Timișoara și ASU Politehnica

Social vezi arhiva Social

Incendiu de vegetație în Timiș

Zeci de hectare de vegetație ard în Timiș

Zeci de hectare de vegetație ard la această oră în Timiș. Forțele de intervenție s-au deplasat de urgență în zona localității Săcălaz, pentru a lichida incendiul. O suprafață de aproximativ 40 de hectare este acoperită de flăcări. Arde vegetație uscată și miriște. Nu există pericol de extindere la locuințe, și nici traficul rutier nu este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de hectare de vegetație ard în Timiș

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT pregătește o vizită la Londra

CCIAT pregăteşte o vizită la Londra

Firmele din Timiş sunt aşteptate să participe la o vizită în Marea Britanie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește, pentru perioada 18-23 septembrie, o misiune economică la Londra. Va fi organizată o vizită la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde vor avea loc întâlniri cu firme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIAT pregăteşte o vizită la Londra

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zeci de hectare de vegetație ard la această oră în Timiș. Forțele de intervenție s-au deplasat de urgență în zona localității Săcălaz, pentru a lichida incendiul. O suprafață de aproximativ 40 de hectare este acoperită de flăcări. Arde vegetație uscată și miriște. Nu există pericol de extindere la locuințe, și nici traficul rutier nu este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de hectare de vegetație ard în Timiș
Fostul premier şi preşedinte al PSD Timiş, Sorin Grindeanu, are mari şanse să preia conducerea Ministerului de Interne. O spune ziaristul Ion Cristoiu, un apropiat al cercurilor PSD-iste. Într-un interviu pentru Mediafax, cunsocutul ziarist Ion Cristoiu afirmă că are are informaţii din PSD, potrivit cărora fostul premier Sorin Grindeanu va prelua funcţia de ministru de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu, în locul lui Carmen Dan la Interne?
Timişoara se face din nou de ruşine. Oraşul trebuia să găzduiască, în zona centrală, o etapă din cadrul Campionatului Naţional Klausenburg Retro Racing, un concurs auto desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, dar din cauza lipsei de reacţie a autorităţilor etapa a fost anulată, mai precis mutată pe circulitul de viteză de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Klausenburger Retro Racing nu a mai fost la Timişoara. Lipsa de colaborare a autorităţilor a mutat concurenţii la Arad
Timişorenii vor avea acces la şi mai multe parcări supraetajate, a spus primarul Nicolae Robu. Bine, deocamdată doar pe hârtie. Edilul-șef a anunţat o nouă astfel de construcţie, pe strada Naturii, unde a descoperit un teren al celor de la SDM de care nu ştia nimeni. Vom avea parcări supraetajate fără număr în Timişoara! Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara sporeşte numărul parcărilor multinivel, pe hârtie. S-a găsit un teren „dosit” de SDM
Infertilitatea este definita ca imposibilitatea de a obtine o sarcina dupa un an de contact sexual neprotejat daca femeia are sub 35 de ani si, timp de 6 luni, daca femeia are peste 35 de ani. In contextul vietii moderne pline de indatoriri, tot mai multe femei amana maternitatea pana peste 35 de ani. Conform...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Infecție egal infertilitate?
Un nou accident mortal a avut loc astăzi în vestul țării, de această dată pe DN7, în apropierea localității Tătărăști din județul Hunedoara. În urma impactului cu tirul, bărbatul care se afla pe motocicletă a murit pe loc. Potrivit Centrului InfoTrafic, motociclistul circula pe sensul de mers Arad – Hunedoara, când a pierdut controlul direcției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Motociclist, spulberat de un tir. Bărbatul a murit pe loc
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com