Categories: Politicieni

Mirari de toamna: Timisoara nu primeste nimic la rectificarea bugetara

Timișoara e „sărită” din schemă și la rectificarea bugetară din această toamnă. Asta susține primarul Nicolae Robu, nemulțumit că guvernul nu dă bani pentru șoseaua de centură, stadion sau sală polivalentă. Acestea, dar și altele, au fost promise în campania electorală din 2012.

Liberalul Nicolae Robu acuză guvernul PSD că își menține politica de tăiere a investițiilor, concentrându-se doar pe ideea de „societate asistențială”. „În loc să le facă viața mai bună celor care muncesc, care produc, care împing societatea înainte, PSD folosește resursele țării pentru a-i susține pe cei care nu muncesc. Mă refer la cei leneși, care nu vor să muncească. Nu mă refer la cei oropsiți, care au dizabilități, care sunt în vârstă sau cei tineri care nu pot munci. Mă refer la cei care sunt ținuți la un minim de rezistență fără să facă nimic”, a declarat Robu. Edilul susține că Timișoara este lăsată pe dinafară și la rectificarea bugetară din această toamnă. „Nu se regăsește Timișoara așa cum trebuie să se regăsească: cu fonduri pentru începerea lucrărilor pentru centura sud, centura vest, un racord la autostradă e la fel de important, nu mai vorbesc de spitalul regional care a ieșit complet de pe agenda guvernului. Nu mai vorbesc de un stadion, de un bazin olimpic. Toate aceste lucruri sunt pe agenda mea. Eu am făcut diligențe pentru finanțare. Astfel de obiective nu pot fi făcute de primărie”, a mai spus Nicolae Robu.

Pe lista promisiunilor care urma să devină realitate după patru ani de mandat Nicolae Robu se regăsesc „realizarea centurii Calea Șagului – Calea Aradului”, „rapidizarea căii de racord actuale la autostrada Arad – Timișoara și realizarea unui nou racord, de pe șoseaua Timișoara – Arad”, dar și „construirea unui stadion ultramodern, a unei săli polivalente cu 15.000 locuri și a unui bazin olimpic”. Toate acestea cădeau, și la vremea respectivă, în responsabilitatea guvernului. După ruperea USL, la începutul lui 2014, a devenit și mai clar, dacă mai era nevoie, că Timișoara nu va primi nimic de la București. Nu de alta, dar nici până atunci, în „luna de miere” PNL-PSD, în orașul de pe Bega nu ajunsese niciun leu

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago