Steaua – Poli, derby-ul celor mai urmarite echipe din Liga I

Poli Timișoara va juca joi seară în deplasare în sferturile Cupei Ligii un meci de care pe care cu campioana României, dar și câștigătoarea la zi a competiției, Steaua București. Neînvinsă de la venirea lui Florin Marin pe banca tehnică, ACS Poli se deplasează în Capitală pentru probabil cel mai greu meci de până acum.

Chiar dacă partida se desfășoară în a treia competiție ca valoare, un meci cu Steaua rămâne unul foarte important pentru Timișoara. Și dacă din punct de vedere a pozițiilor din campionat (Steaua locul 2, Poli locul 9) nu se poate vorbi de un derby, din alt punct de vedere avem de-a face totuși cu un meci între primele două clasate. E vorba de clasamentul spectatorilor pe teren propriu din turul acestui campionat, Steaua și Poli ocupând primele două poziții. (Steaua a avut o medie de 7.457 de spectatori pe meci, iar Poli, de 6.814.) În ultima conferință de presă dinaintea partidei, Florin Marin a admis că Steaua pornește cu prima șansă. Dar asta nu înseamnă că timișorenii vor merge ca mielul la tăiere, fiind luate în calcul chiar și loviturile de departajare. „Orice ehipă are puncte forte sau slabe, nu există echipă care să nu fie vulnerabilă în anumite poziții, dar asta voi vorbi cu jucătorii mei. Vom căuta să jucăm la calificare. Trebuie să luăm în calcul și penalty-urile. Am desemnat și executanții”, a declarat antrenorul bănățenilor.

De partea cealaltă, Steaua are un adevărat „complex Flocea”, antrenor care e neînvins în fața campioanei din august 2009, când Florin Marin conducea Ceahlăul Piatra Neamț. Mai mult, în ultimele trei partide în fața Stelei cu tot atâtea echipe (Poli, Oțelul, Ceahlăul), Florin Marin a ieșit învingător de fiecare dată. Chiar și steliștii au recunoscut acest complex. „Chiar vorbeam cu Mirel zilele astea și ne ziceam că trebuie să găsim antidotul ca să-l batem pe Florin Marin. Sperăm ca măcar joi seara să ne impunem, după ce am pierdut ultimele trei dispute directe cu echipa dânsului”, a declarat Nicolae Dică. Dacă se va califica în careul de ași al Cupei Ligii, Poli va juca cu învingătoarea din partida Viitorul – Astra. Meciul Steaua – Poli va începe la ora 21 și va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport 1 și Dolce Sport 1.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

O oră ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

5 ore ago