Timisoara Rock Festival, anulat din cauza tragediei de la Bucuresti / FOTO

Festivalul de rock de la Timișoara se oprește după prima seară. Guvernul a instituit doliu național, timp de trei zile, după tragedia în care și-au pierdut viața 27 de oameni, iar aproape 200 au fost răniți.

Timișoara Rock Festival a început vineri seară, când pe scena din Piața Victoriei au urcat trupele The Different Class, Implant pentru Refuz, Pro Musica și Pasărea Rock. Evenimentul ar trebui să dureze până duminică, însă lucrurile sunt aproape să ia o turnură neașteptată. Asta, din cauza incendiului devastator care a cuprins, vineri seară, un club din București, în timpul unui concert rock. Au murit 27 de oameni, iar alți aproape 200 au fost răniți. E aproape sigur că guvernul va decreta trei zile de doliu național. În aceste condiții, concertele de la Timișoara vor fi anulate. „Așteptăm anunțul oficial de la București, după care vom putea anunța și noi anularea celor două zile rămase din Timișoara Rock Festival”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Sâmbătă seară erau programate concerte cu Mere, Sanctuar, The Weekend Band, Sonatic și Zdob și Zdub, iar duminică ar fi trebuit să urce pe scenă All Friends Band, Vest Phoenix Cover și Phoenix. Primăria a alocat pentru acest festival 290.000 de lei, ultimii 90.000 fiind aprobați chiar în plenul extraordinar al CL, desfășurat vineri după-amiază, cu doar câteva ore înainte de primul concert.

UPDATE: Timisoara Rock Festival a fost oficial anulat. „Primăria Municipiului Timişoara anunţă că, în perioada doliului, drapelul României va fi arborat în bernă. Manifestările publice şi spectacolele organizate de municipalitate şi programate în aceste zile nu vor mai avea loc”, a transmis Alina Pintilie.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

12 ore ago