Categories: Klaus Vaterland

„Caracalul”, capitala Banatului. Adevaruri si manipulare ieftina

Când vorbește despre primarul Nicolae Robu, lui Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, i se vede măciuca electorală de sub mantaua de politician. E firesc, la urma urmelor, vin alegerile. Într-o chestiune însă are dreptate. E vorba de o frustrare amară pe care-o avem ca timișoreni când audio-vizualul național face mișto de capitala Banatului, povestind despre ultimele năzdrăvănii ale edilului liberal. Ca presă centrală, poți mânca o pâine bună cu Nicolae Robu luat la bășcălie. Chestiunea cu „metroul” a făcut carieră. Despre o chestiune serioasă – a eliberării orașului de calea ferată ce-l taie în două – nu se mai poate vorbi rezonabil. Totul e o glumă cu metroul primarului de Timișoara. Nu mai contează că ideea de bază a avut trei variante și că una musai trebuie făcută: ocolirea orașului cu linia ferată, ridicarea pe estacade sau introducerea în subteran a acestora. Ultima variantă introducând în discuție „metroul”, după ce Nicolae Robu a avut proasta inspirație să vorbească despre îmbinarea transportului în comun cu cel feroviar, pe aceleași linii îngropate.

Bun, cu „metroul” ne-o ducem oarecum meritat, pe barba primarului. A urmat episodul zebra. A murit o zebră în grădina zoologică, dar bănuiesc că nu ucisă de primul fiu al Bocsigului. Uite, nici nu mai știu de ce a murit animalul, dar bănuiesc că de stres, de nostalgie, poluarea de la Continental și poate și de-al naibii, să-l facă pe primar de poveste. Tot meritat ne-o ducem și cu palmierii. A fost ideea primarului și nu mai contează dacă a fost bună, proastă sau doar prezentată nefericit. Dacă se pot sau nu da exemple de orașe cu climă temperată unde palmierii încântă turiștii fără ca primarul să fie luat luat la caterincă. Categoric, se putea și fără asta, dar uite că s-a mai adăugat blazonului Timișoarei o poveste nemuritoare. Oarecum legat de palmieri, dar și de pasajul Michelangelo, mai apărem în presa centrală ca niște ciudați după ce municipalitatea a „plantat” și câte un polițist local să păzească aceste ctitorii. În fine, într-o foarte mare măsură, poveștile de mai sus ne-au făcut să fim prezentați ca și cel mai vestic „Caracal” al României.

De parcă n-ar fi fost suficient elanul cu care primarul Robu vine flămând în întâmpinarea acestor miștouri de presă, edilului liberal i se mai pun și coarne care nu-i aparțin. În matinalurile Europa FM, emisiune cu un frumos rating, despre Nicolae Robu se vorbește ca despre un Mr. Bean al locului. „Ne întoarcem în câteva secunde la ce-a mai făcut primarul Robu… Ha-ha-ha… hu-hu-hu”, după care corespondentul de Timișoara, „Dan Turcu”, povestește despre statuile care vor fi puse în centrul istoric. Eva, cu frunză, fără frunză, cu șarpe, fără șarpe, hohote in studio… Coajă de ou? Nu, Coajă de om. Supermam, atenție, nu Superman, tare de tot. „Dan Turcu”, nimic. Nu spune că este vorba de un proiect câștigat de cunoscutul arhitect Șerban Sturdza și că Nicolae Robu nici dacă-ar fi vrut nu putea face lucrurile mai rău. Nu, da’ de unde! Doar le alimentează colegilor din studio pofta de mișto și convingerea că „Eva” și „Totemul” sunt doar o altă fantezie a primarului Robu și-o pastilă bună în emisiunea lor de dimineață. Iar noi, niște fraieri de alegători.

P.S. Cât timp faima Timișoarei se duce prin adevăruri și manipulări convenabile despre primarul ales, cât timp exportăm spre capitală tumbe ale realizatorilor TV, starlete porno și parașute de fotbaliști, Clujul dă greutate în guverne și în politica la centru, domnule Grindeanu, domnule Ilie Sârbu. Și din acest motiv, poate că primarul Robu nu ar trebui să arunce cartonul ăla pe care a scris „ZERO lei” pentru Timișoara. Cine știe, poate îi va mai fi de folos și după alegerile din 2016.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago