CJ ar putea cumpara Scoala Speciala „Dumitru Ciumageanu”: doua milioane de euro, cu tot cu consolidare

Consiliul Județean Timiș ar putea cumpăra clădirea în care funcționează Școala Specială „Dumitru Ciumăgeanu”, dar numai după negocieri serioase cu proprietarul. Este vorba despre Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, același cu care primăria discută de un an și jumătate, fără succes, pentru cumpărarea Colegiului Bănățean. Imobilul școlii speciale este evaluat la peste 900.000 de euro, dar este nevoie de consolidări ulterioare de peste un milion.

Consilierii județeni au discutat mult timp despre situația unei școli speciale din Timișoara, care funcționează într-un imobil închiriat, aflat în zona Iosefin. Proprietarul, adică Ordinul Călugărițelor de Notre Dame, a anunțat că vrea să vândă clădirea, iar CJ are drept de preemțiune. Conform proiectului, în urma expertizei realizate de SC Evalestruct SRL, imobilul în care funcționează în prezent Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” are o valoarea de piață de 731.778 euro, dar este nevoie de lucrări de consolidare, inclusiv seismică, de 1,07 milioane de euro. Conform raportului proiectului de hotărâre discutat în plenul de miercuri, „prețul de pornire pentru negocierea cumpărării acestui imobil să fie cel stabilit în raportul de evaluare, respectiv 731.778 euro, la care se adaugă cota legală de TVA”. De asemenea, urmează să fie stabilită o comisie de negociere, din care să facă parte un vicepreședinte al CJ, doi angajați din aparatul propriu al instituției și doi consilieri județeni. În prezent, CJ plătește proprietarului o chirie de 40.000 de euro anual.

Consilierii au votat, în cele din urmă, pentru demararea negocierilor de cumpărare, însă o parte dintre ei susțin ideea ridicării unui nou imobil. „Ajungem undeva la două milioane de euro să o și renovăm, și cumpărăm. Dacă am face o școală nouă nu cred că ar depăși costurile pentru o clădire veche”, a spus independentul Petru Juravle. CJ Timiș va construi o școală nouă, cea a Liceului „Speranța”, evaluată, fără teren și dotări, la 2,3 milioane de euro. Liberalul Marius Martinescu a adus oricum în discuție urgența consolidării pentru risc seismic, propunând mutarea de urgență a școlii, fără să poată preciza însă în ce spațiu anume. „Nu se poate discuta de investiții în consolidarea clădirii atâta timp cât ea este închiriată. Sper ca această comisie să poată negocia varianta cumpărării și să putem discuta și de ideea consolidării clădirii pentru eventuale probleme din punct de vedere seismic”, a declarat, la rândul lui, Titu Bojin, președintele CJ. Suprafața construită desfășurată a școlii depășește 3.000 mp, iar terenul are aproape 1.500 mp. Primăria Timișoara negociază, de aproape un an și jumătate, cu Episcopia Romano-Catolică, reprezentantul Ordinului Călugărițelor de Notre Dame, pentru cumpărarea Colegiului Bănățean și a Liceului „Dositei Obradovici”, pentru care proprietarul cere șapte milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago