După ce un director al CJ Timiș a ajuns la Urgențe și a văzut cum arată unitatea prin care trec anual peste 70.000 de oameni, s-a decis reabilitarea rapidă a spațiului. Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Timișoara a fost renovată, în urma unor lucrări care au durat aproximativ șase luni. Mai e nevoie însă de aparatură nouă.
Reabilitarea UPU a Spitalului Județean Timișoara a fost inaugurată luni. „Lucrarea în valoare de 300.000 de lei a fost finanțată de Consiliul Județean Timiș. Propunerea de renovare a fost făcută de unul dintre directorii de la CJ Timiș, care, în urmă cu câteva luni, a necesitat o prezentare în unitatea noastră și nu a fost mulțumit de stadiul în care se află UPU. Este o renovare completă, care implică sistemul electric, instalațiile termice, cap-coadă a fost refăcută. Sunt mândru de colectivul de la UPU, am primit enorm de multe referate pozitive de modul în care se comportă, atât din punct de vedere medical cât și uman”, a declarat dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. Acesta a declarat că, pe lângă modernizarea utilităților, a fost nevoie și de o reabilitare din punct de vedere al aspectului hotelier. Deși nu s-a mărit numărul de paturi disponibile, de acum accesul pacienților în unitate este mai uniform, datorită spațiului mai încăpător.
„Pe tură de zi avem patru medici specialiști primari și trei medici pe tura de noapte, iar colegii rezidenți sunt în număr variabil, în funcție de stagiul în care se află. Suntem cu peste 90% din pacienți în cadrul timpilor recomandați, timpul de așteptare până la primul consult medical, după aceea îi luăm la analize, facem diverse perfuzii, consulturi. Media de staționare în departament este în jur de trei ore în peste 75% din cazuri. Până să fie preluați, media de așteptare este, în funcție de nivelul de triaj, sub jumătate de oră, cea mai mare parte sunt urgențe de cod verde”, a explicat dr. Mihai Grecu, șeful UPU. La UPU la Județean ajung aproximativ 70.000 de persoane pe an, ceea ce înseamnă că media este de aproximativ 200 de persoane în 24 de ore. De asemenea, peste 150 dintre aceștia ajung la Urgențe pe timpul zilei. Totuși, chiar dacă spațiul de la UPU este mult mai bine pus la punct, Mihai Grecu spune că încă mai e de lucru. „Indiferent de câtă grijă avem de aparatură, totuși are o vârstă. Trecem de jumătate de milion de pacienți pe care i-am asistat în ultimii opt ani. Această aparatură trebuie primenită. Există un program al Ministerului Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială, care are în vedere această primenire a aparaturii, și sperăm ca acest lucru să se întâmple în cursul anului viitor”, a explicat șeful UPU.
Invalid Displayed Gallery
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…