Categories: PoliticieniUltima ora

Ioan „Mateo” Mateescu, cu un pas in CL Timisoara, dupa demisia lui Ciprian Jichici

Copreședintele PNL Timiș Nicolae Robu așteaptă să poarte o discuție față în față cu Ciprian Jichici. Acesta a anunțat pe Facebook că demisionează din PNL și din CL Timișoara, fără să le spună însă oficial colegilor săi de ce a luat o astfel de decizie. Locul lui Jichici în CL ar putea reveni social-democratului Ioan Mateescu.

Ciprian Jichici nu și-a depus încă oficial demisia din Consiliul Local Timișoara, iar copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, speră să aibă o discuție cu acesta înainte. Cel mai combativ consilier local al liberalilor a anunțat, vinerea trecută, pe Facebook că renunță atât la carnetul de partid, cât și la calitatea de ales local. „În august 2002 intram în sediul PNL animat de ideea de a mă implica în politică pentru a schimba ceva în bine în Timișoara și în România. Timp de mai bine de 13 ani am încercat să merg înainte fără a face acele compromisuri cu care sunt profund incompatibil. Nu sunt un ipocrit, așa că nu susțin că nu am făcut deloc compromisuri. (…) A venit ziua în care trebuie să recunosc faptul că m-am înșelat și că am greșit (…) Doresc să fiu bine înțeles, cred în rolul fundamental al democrației în societatea modernă. Cred în rolul partidelor politice, cred în rolul politicienilor și cred în rolul liderilor de partide, la orice nivel. Nu mai cred însă în cei care sunt azi la conducere. Nu mai cred în promovarea mediocrității și nesimțirii pe criterii «meritocratice». Nu mai cred nici în liderii partidului din care fac parte și nici în personajele pe care le promovează”, scria Jichici.

Nicolae Robu susține că tot nu știe de ce a luat Jichici această decizie radicală. „Încă nu am vorbit cu el, sper că vom avea o discuție. Am numai lucruri bune de spus despre Ciprian Jichici, indiferent ce opțiuni va avea în viitor. A avut tot timpul din partea mea toată aprecierea și susținerea. I-am spus și când a fost constituit Comitetul Județean Executiv, că singurul motiv pentru care nu face parte din această structură este acela că este foarte mult timp plecat. Am vrut să dăm cât mai puține motive de disensiuni, fuziunea cu PDL a fost foarte delicată. A părut că înțelege. Repet, Ciprian Jichici este un om foarte capabil”, ne-a declarat Robu. Plecarea lui Ciprian Jichici din CL va lăsa liberalii cu un om în minus. Asta, pentru că, în condițiile în care în 2012 s-a mers pe lista USL, comună cu PSD și PC, următorul ar fi Virgil Ciobanu, în prezent șeful Serviciului control sănătate publică la Direcția de Sănătate Publică. Acesta a candidat din partea conservatorilor. După el vine social-democratul Ioan „Mateo” Mateescu, fost director al agenției teritoriale ARR Timiș. „Nu avem nicio problemă cu oricine va intra în CL. Trebuie îndeplinite însă două condiții: Ciprian Jichici să-și dea demisia, iar următorul pe listă să nu fie în incompatibilitate”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago